Armata deschide 15 centre de vaccinare. Trei sunt pentru civili

Armata deschide 15 centre de vaccinare. Trei sunt pentru civili

Nicolae Ciucă, ministrul Apărării Naţionale, a anunțat, că din 5 aprilie, vor fi deschise 15 noi centre de vaccinare anti-COVID-19. Dintre acestea, pe lângă cele pentru militari, trei vor fi destinate civililor.

Armata deschide 15 centre de vaccinare. „De pe 5 aprilie vom deschide 15 noi centre de vaccinare, în interiorul cărora un flux va fi destinat pentru militari şi trei pentru civili", a afirmat Ciucă în cadrul unei emisiuni televizate.

Nu există nici un conflict între Vlad Voiculescu și Valeriu Gheorghiță

Întrebat dacă a resimţit un conflict între Ministerul Sănătăţii şi Ministerul Apărării Naţionale, respectiv ministrul Vlad Voiculescu şi Valeriu Gheorghiţă, în contextul desfăşurării campaniei de vaccinare împotriva noului coronavirus, Ciucă a răspuns: „Nu, nici pe departe".

„În tot ansamblul ăsta de activităţi nu am stat să urmărim partea de conflict personal. Şi nici nu cred că a fost un conflict personal. Cred că sunt amândoi suficient de tineri şi suficient de inteligenţi să poată să aibă un dialog profesional", a adăugat Ciucă.

Ministrul Apărării a apreciat că „probabil la început lumea a văzut implicarea Armatei ca pe o chestiune care ar impune o anumită conduită, ceea ce nu este deloc adevărat".

„Conduita pe care noi am adus-o în tot acest ansamblu de măsuri a fost partea aceasta de rigoare, de seriozitate şi mai este ceva - Ministerul Apărării Naţionale dispune de instrumentele necesare logisticii medicale astfel încât să putem să acţionăm oriunde este necesar", a subliniat Nicolae Ciucă.

Bucureștenii și ilfovenii sunt interesați să se vaccineze

Conform hărții interesului pentru vaccinare în România pe regiuni, Bucuresti-Ilfov, cu o populaţie de peste 2,5 milioane de oameni, are cea mai ridicată rată de interes pentru vaccin, cu aproape 170.000 de persoane care aşteaptă să se vaccineze, adică peste 6%. Următorii cei mai interesaţi români de vaccinul antic-COVID sunt cei din Transilvania, iar la polul opus, sunt conaţionalii din Bucovina, unde nici măcar 1% din populaţie nu s-a înscris pe listele de aşteptare.

Dacă ar fi să ne uităm şi în detaliu, cei mai interesaţi de vaccin sunt locuitorii din judeţul Cluj, cu o rată de aproape 8%, urmaţi de cei din judeţul Ilfov şi Bucureşti, iar cel mai puţin interesaţi sunt persoanele din judeţul Suceava.