Evenimentul Zilei > EVZ Special > Se deschid alte 167 de centre de vaccinare. Cele mai multe, în București
Se deschid alte 167 de centre de vaccinare. Cele mai multe, în București

Se deschid alte 167 de centre de vaccinare. Cele mai multe, în București

Comitetul Național pentru Coordonarea Campaniei de Vaccinare a decis să deschidă alte 167 de cabinete de vaccinare.

Se deschid alte 167 de centre de vaccinare. Începând cu data de 20 martie 2021, românii se vor putea programa în alte 167 de centre de vaccinare. Acestea vor fi deschise în mai multe județe din România, în funcție de densitatea populației. Vaccinul care va fi administrat îm aceste centre de vaccinare este Pfizer/BioNTech.

Astfel, potrivit sursei citate, cele 167 de centre de vaccinare vor fi deschise în 13 județe și București, după cum urmează.

Municipiul Bucureşti – 54 cabinete; Arad – 9 cabinete; Bihor – 3 cabinete; Bistriţa-Năsăud – 3 cabinete; Braşov – 8 cabinete; Cluj – 13 cabinete; Constanţa – 20 cabinete; Dâmboviţa – 4 cabinete; Harghita – 1 cabinet; Hunedoara – 3 cabinete; Satu-Mare – 1 cabinet; Sibiu – 12 cabinete; Timiş – 30 de cabinete; Vâlcea – 6 cabinete.

În anunțul oficial se arată că posibilitatea de programare devine efectivă începând de sâmbătă, 20 martie.

„Toţi cei care doresc să se vaccineze se pot programa începând de mâine, 20 martie a.c., prin intermediul listelor de aşteptare alocate acestor cabinete … Locurile libere vor fi disponibile doar pentru persoanele înscrise în lista de aşteptare, cu menţinerea prioritizării. Astfel, vor fi notificate pe 75% din locuri persoane din cadrul populaţiei la risc şi pe 25%, lucrători din domenii esenţiale. În cabinetele în care rămân locuri libere vor fi notificate persoanele din etapa a III-a înscrise pe listele de aşteptare”, se arată în comunicarea oficială CNCAV.

CNCAV recomandă cetăţenilor care se înscriu pe aceste liste să confirme programarea la vaccinare, astfel încât să nu piardă poziţia ocupată iniţial pe această listă. Românii care aleg programarea individuală în platforma electronică, trebuie să acceseze aplicaţia după primirea notificării pentru alegerea zilei şi a intervalului orar.

S-a ridicat carantina de pe AstraZeneca. Se deschid alte 167 de centre de vaccinare.

Tot vineri, Comitetul privind coordonarea vaccinării a decis să ridice carantina pe lotul de vaccin AstraZeneca, AVB 2856.

„În urma şedinţei de astăzi, la care au participat reprezentanţii CNCAV, ai Ministerului Sănătăţii, Institutului Naţional de Sănătate Publică şi Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi Dispozitivelor Medicale din România, s-a luat decizia anulării măsurii de maximă precauţie care a presupus carantinarea lotului de vaccin ABV 2856, produs de compania farmaceutică Oxford/AstraZeneca„, se arată în comunicat.

În prezent, vaccinarea rămâne singura metodă eficientă pentru a se evita cazurile grave de Covid19. Potrivit CNCAV, vaccinurile utilizate în România sunt autorizate de Agenţia Europeană a Medicamentului. În această categorie intră si vaccinul AstraZeneca.