Armand Assante s-a întors în România pentru filmările la producția „The Wanderers”, un thriller supernatural ce-i mai adaugă în distribuție pe Lior Ashkenazi, Raluca Aprodu, Răzvan Vasilescu și actorii coreeni Bae Junghwa și Sun Hoaje, în rolurile principale.

Regizat de Dragos Buliga și bazat pe un scenariu original semnat de Octav Gheorghe, „The Wanderers” spune povestea unui american, Louis (Armand Assante), un vânător de fantome și vampiri din întreaga lume, care împreună cu un jurnalist israelian, Robert (Lior Ashkenazi), ajunge într-un sat din Transilvania pe urmele unei misterioase povești sângeroase petrecută în castelul Zalesky. Louis Moudon este cel mai celebru vânător de fantome și vampiri, și trăiește în New Orleans. Odată ajuns însă în Transilvania, bărbatul se va afla în fața celei mai mari provocări din viața sa.Ghid le este o româncă frumoasă care aspiră să devină jurnalist (Raluca Aprodu) și care are în grijă și o echipă de coreeni în căutarea unui subiect senzațional pentru un reality show.

În Transilvania vânătorul de vampiri ajunge să înfrunte una dintre cele mai mari provocări ale vieții sale, în confruntarea cu un trecut care îi este familiar. Distribuția include mai mulți actori români (Oana Marcu, Alexandra Apetrei, Pali Vecsei, George Remeș, Bogdan Nechifor, Claudiu Bleonț), dar și pe Branko Duric, un celebru actor și muzician bosniac, în rolul lui Igor.

Cu un buget semnificativ, „The Wanderers” este un proiect românesc independent realizat de către o echipă internațională de producători și investitori. Filmări au avut deja loc în Sighișoara, Dofteana (jud. Bacău) și București, iar filmul reunește o echipă de profesioniști cunoscuți.

Reîntâlnire cu prietenul Răzvan Vasilescu

„The Wanderers” a prilejuit reîntâlnirea dintre doi vechi prieteni. Răzvan Vasilescu și Armand Assante se află la a doua lor colaborare, după „California Dreamin’”, în regia lui Cristian Nemescu. Actorul român, cunoscut marelui public din „De ce trag clopotele, Mitică?”, „Portretul luptătorului la tinerețe”, „Băieți buni”, sau mai recentul „Atletico Textila” este în acest rol preotul satului, Nechifor, cel care și-a dedicat viața bisericii pentru a proteja locuitorii de forțele răului care- i bântuie de mulți ani.