Argentina a anulat meciul cu România!

Argentina a anulat meciul cu România!

Argentina a anulat amicalul cu România, programat pe 10 august, potrivit unui mesaj postat azi-noapte, pe siteul oficial al Federației de Fotbal din Argentina (AFA). De la ora 11:00, Mircea Sandu va susține o conferință de presă.

"După o discuţie telefonică între selecţionerul Sergio Batista şi preşedintele AFA, Julio Grondona, Batista a lăsat la latitudinea Comitetului Executiv decizia privind activitatea sa la conducerea echipei naţionale. Astfel, Comisia Naţională de Selecţie a decis rezilierea contractului lui Sergio Batista şi suspendarea meciului amical cu România, din luna august", a anunțat AFA. Catastrofa de la Copa America Catastrofalul parcurs de la Copa America, competiție desfășurată chiar în Țara Tangoului, a aruncat în aer atmosfera din jurul naționalei Argentinei. Argentina, cu toate vedetele sale, s-a oprit în sferturile de finală, după ce a pierdut, la penaltyuri, în fața Uruguayului, echipă care a și câștigat trofeul. În haosul creat, selecționerul Sergio Batista argentinienii numai la amicalul cu România nu se mai gândesc. Lupescu: "Nu este o lovitură de imagine pentru noi" "Am auzit şi noi că federaţia argentiniană a suspendat amicalul nostru din 10 august, însă nu am primit încă nimic oficial la federaţie. Dacă aşa se va întâmpla, nu mi se pare normal deloc.

Federaţia Argentiniană a solicitat o sumă importantă de bani, 1,5 milioane de euro, pentru a veni la Bucureşti, iar acum suntem puşi într-o astfel de situaţie. Astăzi vom trimite o adresă la FIFA pentru a întreba ce se întâmplă. Pentru noi este un eveniment special, la care ţinem foarte mult, totuşi se inaugurează un stadion extraordinar care va găzdui o finală de cupă europeană şi nu este normal ca Argentina să renunţe la acest meci amical.

Nu este o lovitură de imagine pentru noi, este o lovitură de imagine pentru argentinieni. Noi avem un contract ferm pe care l-am semnat şi voiam ca acesta să fie respectat până în cele mai mici detalii. Este vorba de cât de serios eşti într-o astfel de situaţie", a declarat Lupescu. Mult-trâmbiţatul meci amical dintre România şi Argentina, programat pe 10 august, pe "Naţional Arena" (ora 21.45, în direct la Pro TV şi la TVR), s-a transformat într-un fiasco. Asta cu toate că Mircea Sandu, şeful FRF, a dat asigurări că Lionel Messi şi celelate vedete ale "pumelor" vor fi prezente la inaugurarea noului stadion din Capitală. Fanii echipei naţionale ar putea urmări o nouă farsă fotbalistică, asemenea celei petrecute în 2005, când Nigeria abia a strâns 12 jucători pentru un amical disputat la Bucureşti.

Ne puteți urmări și pe Google News

"Un meci al complicaţiilor"

"Amicalul cu România, un meci al complicaţiilor", a titrat ieri publicaţia argentiniană "Clarin". Jurnaliştii de la Buenos Aires susţin că partida de la Bucureşti nu este dorită nici de jucătorii, nici de conducătorii "pumelor". Obligaţiile contractuale pe care Federaţia Argentiniană de Fotbal le are faţă de forul român provoacă mari dureri de cap în "Ţara Tangoului".

Şefii "pumelor" ar mai fi încercat să anuleze partida, prin intermediul impresarului Guillermo Tofoni, însă acest lucru ar fi fost refuzat de români, care insistă ca argentinienii să vină la Bucureşti cu prima echipă, aşa cum este stabilit în contract.

Messi are turneu în SUA, iar Higuain şi Di Maria în China

Oricum, erau slabe şanse ca Lionel Messi să schimbe pase cu colegul său de la FC Barcelona, Javier Mascherano, pe modernul stadion din Capitala României luna viitoare. Clubul catalan va efectua un turneu de pregătire în Statele Unite - o acţiune de marketing foarte importantă pentru economia grupării iberice.

În aceeaşi situaţie se află şi superstarurile Gonzalo Higuain sau Angel Di Maria, care vor merge cu Real Madrid în China. Ambele turnee sunt programate la începutul lunii august. 8.000 de bilete mai erau disponibile la partida România -Argentina. Până ieri, se vânduseră, pe site-urile specializate, aproape 38.000 de tichete

PĂCĂLIŢI

Cine îi despăgubeşte pe suporteri?

Stadionul "Naţional Arena" a intrat în linie dreaptă cu pregătirile pentru prima sa seară de fotbal. Ieri, a fost montat gazonul. În urma neprezentării echipei argentiniene, FRF poate cere daune, însă fanii tricolorilor vor pleca, şi de această dată, de la stadion şi amăgiţi, şi cu banii luaţi.

Biletele la "meciul-anului" nu au fost deloc ieftine, având preţuri cuprinse între 50 de lei (Categoria a IV-a) şi 150 de lei (Categoria I). Mai mult, au fost puse în vânzare şi tichete în zona VIP (200-700 de lei). Peste 80 la sută au fost deja vândute.

  • Tricou special pentru fanii tricolorilor

PRECEDENTUL NIGERIA

Se repetă bătaia de joc din falsul amical cu "super-vulturii"?

În noiembrie 2005, pe Stadionul "Steaua", echipa naţională a României a disputat un simulacru de amical cu Nigeria. În faţa a 500 de spectatori, tricolorii antrenaţi de Victor Piţurcă s-au impus cu 3-0 (goluri marcate de Daniel Niculae, Florentin Petre şi Laurenţiu Roşu) în faţa unei selecţionate improvizate a "super- vulturilor", din care a făcut parte chiar şi Abiodun Agunbiade, mijlocaşul de la FC Naţional.

Cei 12 jucători africani plus antrenorul de conjunctură Daniel Amokachi s-au văzut pentru prima oară la arenă. Căpitan a fost ales primul jucător nigerian ajuns în Ghencea, Benedict Akwuegbu, care evolua la gruparea Tirol Innsburck. În ziua meciului, oaspeţii imprimau numere pe tricouri într-un magazin din centrul Capitalei.

Românii i-au reclamat pe africani la FIFA

După meci, Mircea Sandu, preşedintele FRF, s-a spălat pe mâini: "Nu e vina mea, ci a nigerienilor! Îi vom reclama la FIFA pentru că ne-au desconsiderat". Reclamaţia făcută la FIFA a fost însă o acţiune tardivă, iar forul nigerian, care era măcinat de un război intern în acea perioadă (n.r. - "super-vulturii" rataseră calificarea la turneul final al Cupei Mondiale din Germania), nu a fost sancţionat.

Aproape toţi nigerienii care au dat piept cu România în acel meci de pomină nu au mai prins niciodată lotul naţional. Selecţionerul de o zi, Daniel Amokachi, a preluat o echipă de club din Nigeria, iar "super-vulturii" şi-au rezolvat, între timp, problemele grave de imagine, calificându-se la turneul final al Cupei Mondiale din 2010. CITIȚI ȘI:

  • Mircea Sandu vorbește despre anularea amicalului România - Argentina | LIVE 
  • Stadionul Național Arena, aproape gata. Vezi cum arată
  • Lupescu: "Facem inaugurarea stadionului la meciul cu Franța"
  • Venirea lui Messi la Bucureşti poate rămâne doar un vis
  • Sandu: "Messi vine la Bucureşti"
  • Tricou special pentru fanii tricolorilor