Evenimentul Zilei > Actualitate > Arestul la domiciliu l-a întărâtat. Băcăuan acuzat de abuz și tâlhărie asupra unei bătrâne
Arestul la domiciliu l-a întărâtat. Băcăuan acuzat de abuz și tâlhărie asupra unei bătrâne

Arestul la domiciliu l-a întărâtat. Băcăuan acuzat de abuz și tâlhărie asupra unei bătrâne

Un băcăuan aflat în arest la domiciliu pentru furt calificat și-a părăsit locuința și a intrat peste o bătrână de 86 de ani, pe care a violat-o și a tâlhărit-o.

Băcăuan acuzat de viol și tâlhărie în cazul unei bătrâne. Un individ aflat în arest la domiciliu, în Bacău, și-a părăsit locuința pentru a comite noi infracțiuni. Acesta a intrat peste o bătrână, a violat-o și i-a furat banii. În prezent individul este cercetat pentru viol și tâlhărie.

Incidentul s-a petrecut în localitatea Blăgești, județul Bacău. Bărbatul, în vârstă de 27 de ani, se afla în arest la domiciliu. Măsura a fost luată de instanța din Bacău într-un dosar în care individual este anchetat pentru furt calificat.

În noaptea de 11 spre 12 martie, potrivit polițiștilor, bărbatul a părăsit locuința în care era reținut și a dat iama prin localitate. El a intrat peste o bătrână de 86 de ani, în casă, și a violat-o. Apoi, individul i-a luat banii, 250 de lei, și un telefon mobil.

Băcăuan acuzat de viol și tâlhărie

Polițiștii au aflat despre incident în ziua de vineri, 12 martie, și au început o anchetă în acest caz.

„La data de 12 martie, poliţiştii din Blăgeşti s-au sesizat din oficiu. Despre faptul că o bătrână de 86 ani, din localitate, ar fi fost agresată în locuinţa sa de către o persoană necunoscută. Aceasta i-ar fi sustras și o sumă de bani”, se arată într-un comunicat de presă al IPJ Bacău.

În urma cercetărilor, polițiștii au stabilit ce s-a petrecut în casa femeii în vârstă de 86 de ani.

„Din cercetările efectuate a reieşit că, în noaptea de 11 spre 12 martie, o persoană necunoscută ar fi pătruns în locuinţa bătrânei. Prin exercitare de acte de violenţă, ar fi întreţinut relaţii sexuale cu aceasta şi i-ar fi sustras suma de 250 lei şi un telefon mobil”, se mai arată în comunicat.

Arestat la domiciliu pentru furt

Polițiștii au reușit să-l identifice pe agresor și au stabilit că este vorba despre tânărul aflat în arest la domiciliu. Ei l-au reținut pentru 24 de ore și urmează să-l prezinte procurorilor care vor lua măsurile ce se impun.

„În urma activităţilor de investigare desfăşurate, poliţiştii au stabilit identitatea persoanei bănuite de comiterea faptelor, respectiv, un tânăr de 27 de ani, din localitate, persoană aflată în măsura preventivă a arestului la domiciliu”, au informat, sâmbătă, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Bacău.

În urma extinderii cercetărilor, poliţiştii au mai stabilit că, în aceeaşi noapte, suspectul a intrat şi în curtea unui consătean, tot la furat. El a pătruns într-o magazie din care a luat o drujbă în valoare de 2.000 de lei. Unealta a fost recuperate și înapoiată proprietarului.