Evenimentul Zilei > International > Arestat din greşeală, eliberat după 4 luni de închisoare! Bărbatul şi-a demonstrat nevinovăţia
Arestat din greşeală, eliberat după 4 luni de închisoare! Bărbatul şi-a demonstrat nevinovăţia

Arestat din greşeală, eliberat după 4 luni de închisoare! Bărbatul şi-a demonstrat nevinovăţia

Arestat din greşeală, eliberat după 4 luni de închisoare! Bărbatul de 38 de ani a reuşit să-şi demonstreze nevinovăţia în instanţă.
Arestat din greşeală, eliberat după 4 luni de închisoare! Un român a fost arestat din greşeală pentru niște presupuse furturi.

Petru A. în vârstă de 38 de ani, a fost achitat joi, 4 ianuarie 2021. Bărbatul a demonstrat în instanță că faptele respective nu avea cum să le comită. La momentul respectiv, el se afla închis într-un penitenciar din România.

Bărbatul, cu ajutorul avocatului, a obținut revizuirea procesului și achitarea completă din partea Curții de Apel Calabria.

Arestat din greşeală, eliberat după 4 luni de închisoare!

După cum relatează presa locală, problemele lui Petru au început în 2007. Atunci când a fost arestat în Italia și apoi extrădat în România. Totul făcut în baza unui mandat european de arestare. Din cauza unor probleme cu legea pe care acesta le avea în țară. Și-a ispășit pedeapsa în 2011, şi după eliberare a plecat în Anglia.

Românul în vârstă de 38 de ani a fost acuzat pe nedrept de furt în 2020

Românul în vârstă de 38 de ani a obținut revizuirea procesului și achitarea completă din partea Curții de Apel Calabria, după ce a demonstrat în instanță că faptele pentru care a fost condamnat nu au fost comise de el.

În toamna anului trecut, românul a venit în Italia pentru a-şi vizita rudele. Când a trecut granița cu Franța a aflat cu stupoare că pe numele său figura un mandat de arestare pentru niște presupuse furturi, comise pe 25 februarie 2009 în Sicilia, dată la care bărbatul era de fapt în România îspăşindu-şi pedeapsa pentru infracţiunule comise în 2017.

Arestat din greşeală: Curtea de Apel Calabria a îndreptat greşeala

„Este clar – comentează avocatul – că a fost o greșeală. O eroare pe care statul italian ar fi putut-o evita, dacă avea la cunoștință extrădarea lui. Este evident că a fost confundat cu altcineva”, a spus avocatul românului.

Avocatul a obținut revizuirea procesului și achitarea completă din partea Curții de Apel Calabria. Mai mult el va depune şi o cerere de despăgubire pentru timpul petrecut în închisoare.

„Este o poveste cu final fericit, dar clientul meu a petrecut pe nedrept patru luni de detenție din cauza unei erori care cu siguranță putea fi evitată”, a mai adăugat avocatul românului, potrivit lametino.it.