Evenimentul Zilei > International > Papa Francisc excomunică ‘Ndrangheta, Mafia din Calabria
Papa Francisc excomunică ‘Ndrangheta, Mafia din Calabria

Papa Francisc excomunică ‘Ndrangheta, Mafia din Calabria

Suveranul Pontif, aflat într-o vizită în Calabria, a excomunicat mafia locală deoarece "dispreţuieşte bunul comun".

"'Ndrangheta înseamnă adorarea răului şi dispreţul faţă de bunul comun. Acest rău este necesar să fie combătut. Trebuie să i se spună «nu». Biserica (…) trebuie să se angajeze şi mai mult (…). Acest lucru îl cerem tinerilor noştri aflaţi în căutarea speranţei. dragi tineri, nu vă lăsaţi speranţa furată. Cei care au ales în viaţa lor calea acestui rău, ca mafioţi, nu sunt în comuniune cu Dumnezeu, ei sunt excomunicaţi", a denunţat Papa Francisc, în fața celor aproximativ 10.000 de persoane adunate la slujba care marca finalul scurtei sale vizite, pe plaja Sibari.

Suveranul Pontif le-a cerut în continuare catolicilor să "rezistei Satanei şi tuturor ispitelor, idolilor banului, vanităţii, orgoliului, puterii".

În cadrul acestei prime vizite în Calabria, în sudul Italiei, Papa s-a oprit în faţa unei biserici în care a fost asasinat un preot şi a denunţat suferinţele copiilor care au căzut victime "atrocităţilor" comise de către 'Ndrangheta.

La Centrul de detenţie de la Castrovillari, Francisc s-a adresat celor două bunici ale lui Nicola ("Coco") Campolongo, în vârstă de trei ani, care a căzut victimă unei reglări de conturi. Corpul copilului a fost găsit împreună cu al bunicului său într-o maşină carbonizată.