Editura Evenimentul si Capital

Consumaţi în fiecare zi ardei IUŢI ROŞII. Beneficiile sunt uimitoare

Autor: | | 0 Comentarii | 8659 Vizualizari

Beneficiile uimitoare după consumarea ardeiului iute mic şi roşu includ îmbunătățirea funcției cognitive, contribuția la formarea globulelor roșii, reducerea tensiunii arteriale și prevenirea bolilor cardiovasculare, curățarea congestiei nazale, atenuarea bolilor intestinale și a tulburărilor, menținerea ochilor sănătoși. Alte beneficii includ prevenirea cancerului, prevenirea ulcerului la stomac, promovarea pierderii în greutate și îmbunătățirea longevității.

Ardeiul iute poate fi consumat în stare brută, fiert, uscat sau adăugat ca ingredient principal în sosuri. Acesta prezintă o aromă puternică şi picantă atunci când îl tai crud să-l mănânci. Picantul ardeilor se datorează unui alcaloid activ numit capsaicină. Cu cat mai mult capsaicina contine, cu atat mai iuţi sunt ardeii (Chili Pepper).

Ce oferă ardeii iuţi în afară de feluri de mâncare gustoase?

Informaţii nutriţionale pe 100g portie: Calorii- 40 Proteine- 2 g Total Carbohidrati -8.8 g • Zahar -5.3 g • Fibre alimentare -1.5 g Grăsimi -0.4 g • Saturate -0.04 g • Mononesaturate - 0.02 g • Polinesaturate - 0,24 g Niacin -1,244 mg Acid pantotenic 0,201 mg Pyridoxină 0,506 mg Riboflavină 0,086 mg Tiamină 0,72 mg Vitamină A -952 UI Vitamina C -143,7 mg Vitamină E-0,69 mg Vitamina K -14 mcg Potasiu - 322 mg Calciu - 14 mg Cupru - 0,129 mg Fier - 1,03 mg Magneziu - 23 mg Mangan - 0,187 mg Fosfor - 43 mg Seleniu - 0,5 mcg Zinc - 0,26 mg, notează site-ul de specialitate naturalfoodseries.

12 Beneficii uimitoare ale ardeilor iuţi roşii

1. Îmbunătățește funcționarea cognitivă.

2. Contribuie la formarea celulelor roșii din sânge Anemia și oboseala sunt cauzate de deficitul de fier. Ardeii chili conțin cupru și fier.

3. Reducerea tensiunii arteriale și prevenirea bolilor cardiovasculare. Ardeii conțin potasiu. Un aport adecvat de potasiu combinat cu acid folic poate reduce foarte mult riscul bolilor cardiace. Potasiul relaxează vasele de sânge; creând astfel un flux sanguin ideal.

4. Capsaicina topică este utilizată pentru a atenua durerea cauzată de osteoartrita și neuropatia diabetică.

5. Îndepărtează congestia nazală. Capsaicina nu numai că ameliorează durerea, ci ameliorează ŞI congestia. Focul de la iuţeală stimulează secrețiile care ajută la curățarea mucusului din nasul înfundat. Capsaicina are proprietăți antibacteriene care luptă împotriva infecțiilor sinusului cronic, datorită capacității sale de a induce vasoconstricția în vasele de sânge ale cavității nazale.

6. Ajută la slăbire. Cercetătorii au demonstrat că substanța care determină nivelul de iuțeală – capsaicina – ajută organismul să ardă mai multe calorii. Ardeii sunt adesea utilizați ca produse de conservare a alimentelor datorită proprietăților antibacteriene și anti-fungice. Capsaicina poate ucide bacterii, cum ar fi H. pylori, și poate vindeca bolile intestinale inflamatorii.

7. Sporeste imunitatea. Culoarea roșu aprins de ardei iute indică conținutul ridicat de pro-vitamină A sau beta-caroten. Puteți obține aproximativ 6% din valoarea zilnică recomandată pentru vitamina C, cu doar o jumătate de linguriță de ardei iute PE ZI. Vitamina A este vitală pentru menținerea unui tract respirator sănătos, a tractului intestinal și a tractului urinar. Vitamina A este, de asemenea, cunoscută ca vitamina anti-infecție și servește drept prima linie de apărare împotriva infecțiilor.

8. Mențineți ochii sănătoși. Avem nevoie de vitamina A pentru a ne menține ochii sănătoși în orice moment, aproximativ o linguriţă în fiecare zi, vă poate îmbunătăți cu siguranță vederea.

ANM, prognoză specială pentru București: Ninsori de ultimă oră în Capitală

Pagina 1 din 2



Stirile zilei

Alte articole din categoria: Sănătate

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI
Tema zilei