Evenimentul ZileiSocialArafat trage semnalul de alarmă. Boala care apare la copii după COVID

Arafat trage semnalul de alarmă. Boala care apare la copii după COVID

Arafat trage semnalul de alarmă. Boala care apare la copii după COVID
Există riscul ca unii copii care se infectează cu coronavirus, să rămână cu urme adânci după vindecare. Sunt efecte care pot să apară pe termen mediu sau lung.

Cercetătorii sunt îngrijorați din cauza unui efect pe termen lung care poate să apară în cazul copiilor infectați cu coronavirus. Este vorba despre diabetul de tip I, după cum a atras atenția și șeful DSU, Raed Arafat. Încă nu s-a stabilit acest efect, dar au fost efectuate mai multe teste, în Statele Unite ale Americii, care au oferit mai multe indicii îngrijorătoare.

Pericolul care planează asupra persoanelor tinere după infectarea cu coronavirus

„Vedem din ce în ce informații noi care apar – de exemplu, informația care a apărut la Centrul de control al bolilor din Statele Unite, care corelează infectarea la copii cu apariția unui număr mai mare de copii cu diabet de tip I, diabet juvenil. Se pare că sunt studii și analize făcute de către Centrul de control al bolilor din Statele Unite, care e un centru foarte serios, analizând foarte multe date din sistemul lor de asigurări, și unde spune că au apărut mai multe cazuri decât de obicei de tip I și se corelează cu infectarea cu SARS-CoV-2”, a afirmat Raed Arafat la B1 TV.

El a mai vorbit și despre ceea ce înseamnă covid pe termen lung sau mediu. Și care lasă urme asupra organismului, după ce infectarea a trecut.

„Există așa-zisul „long Covid”, sau Covidul pe termen lung

„Noi tot timpul vorbim de vaccinare și efectul ei pe termen lung, dar uităm ce? Tot timpul am avertizat și am spus, nu eu, și lumea științifică a zis acest lucru – atenție, Covidul nu e o boală simplă. Există așa-zisul „long Covid”, sau Covidul pe termen lung, și asta arată impactul Covidului pe sănătatea omului pe termen mai lung.

Se pare că unul dintre aceste efecte, dacă continuă această analiză și confirmă ce este deja publicat, este apariția la un anumit procent dintre copiii infectați cu SARS-CoV-2 a diabetului de tip I”, a mai precizat Raed Arafat.


Accesează: