Novak Djokovici, gest iresponsabil după ce s-a infectat cu coronavirus. Legendarul tenismen a expus mai mulți copii

Novak Djokovici, gest iresponsabil după ce s-a infectat cu coronavirus. Legendarul tenismen a expus mai mulți copii sursa: Facebook

Scandalul declanșat de Novak Djokovici este departe de-a se încheia. Sârbul susține că a fost infectat cu coronavirus, iar în ziua în care a primit testul a participat la un eveniment la Belgrad.

Controversele legate de Novak Djokovici au luat amploare. Și asta după ce jucătorul de tenis din Serbia a anunțat prin intermediul avocaților că el fusese infectat cu coronavirus. Testul fusese făcut la data de 16 decembrie 2021. „Data primului test Covid PCR cu rezultat pozitiv a fost 16 decembrie 2021. Au trecut 14 zile şi domnul Djokovici nu a avut simptome nici de febră şi nici de probleme respiratorii în ultimele 72 de ore”, au spus avocații. Documentul prezentat poate fi văzut aici.

Procesul lui „Nole”, care vrea să participe la Australian Open, va avea loc luni.

Novak Djokovici susține că a fost infectat cu coronavirus la finalul anului trecut

Însă, în aceeași zi, în care a fost declarat pozitiv de Institutul de Sănătate Publică din Serbia, Novak Djokovic participa la festivitatea de premiere a celor mai buni tineri tenismeni din Serbia, în cadrul unui eveniment organizat de Federația de Tenis din Belgrad. Știrea, lista cu nunele celor premiați, precum și poze de la premiere au fost postate atât într-un comunicat pe site-ul federației, cât și pe rețelele sociale. Așadar este fără dubii.

Ne puteți urmări și pe Google News

Chiar dacă în comunicat se spune că la eveniment au luat parte doar copiii premiați, cu vârste între 12 și 18 ani, ca măsură de precauție împotriva pandemiei de coronavirus, nici Novak Djokovic, nici copiii și nici oficialii federației nu purtau mască.

Evenimentul la care a participat fără să țină cont de rezultat

Există două posibilități. Ori Djokovici și avocații său au mințit în Australia legat de infectarea din decembrie, ori marele sportiv a făcut un gest inconștient și a participat la un eveniment la care i-a expus inclusiv pe copii.

Liderul ATP a postat mai multe poze pe rețelele de socializare de la evenimentul din țara natală. „Este o onoare să am propriul meu timbru sârbesc. Îi mulțumesc generoasei mele țări pentru acest cadou unic”, a scris „Nole”.

Novak Djokovici a mai declanțat mari discuții și în 2020, anul în care a izbucnit pandemia. La acea vreme, el a organizat Adria Tour, un turneu amical în Serbia, Croația și Muntenegru, care nu a fost dus la bun sfârșit din cauza cazurilor de infectare cu coronavirus. Chiar și „Nole” a contractat boala, dar a trecut cu bine peste problemele de sănătate.