Evenimentul Zilei > Sport > Novak Djokovici se simte șantajat și ar vrea să boicoteze Australian Open. Sârbul nu vrea să spună dacă s-a vaccinat
Novak Djokovici se simte șantajat și ar vrea să boicoteze Australian Open. Sârbul nu vrea să spună dacă s-a vaccinat

Novak Djokovici se simte șantajat și ar vrea să boicoteze Australian Open. Sârbul nu vrea să spună dacă s-a vaccinat

Novak Djokovici ia în calcul să nu participe la Australian Open, în condițiile în care organizatorii au condiționat vaccinarea pentru toți sportivii care ajung la Melbourne.

Este posibil ca Novak Djokovici (34 de ani) să nu se prezinte la ediția din anul 2022 a Australian Open, primul turneu de Mare Șlem al sezonului. Legendarul sportiv din Serbia este deranjat de condiția pusă de organizatorii competiției de la Melbourne. Aceștia au anunțat că participanții trebuie să fie vaccinați împotriva coronavirusului.

Novak Djokovici ia în calcul să nu se prezinte la Australian Open

Srdjan Djokovici, tatăl lui „Nole”, este cel care a vorbit despre posibilitatea ca fiul său să boicoteze Australian Open. „A te vaccina sau nu e un drept personal. Nimeni nu are dreptul să intre în intimitatea noastră. În aceste condiții de șantaj, probabil că Djokovic nu va participa”, a declarat Djokovici senior. Fiul său este cel mai titrat jucător din istoria acestei competiții, în cadrul căreia s-a impus de 9 ori!

În total, sârbul a adunat 20 de titluri de Mare Șlem și este la egalitate, la acest capitol, cu elvețianul Roger Federer și spaniolul Rafael Nadal.

Craig Tiley, directorul Australian Open, a anunțat că jucătorii de tenis care nu s-au vaccinat nu vor putea participa la ediția din 2022 a turneului. Competiția va debuta la data de 17 ianuarie 2022.

„Premierul a declarat limpede că trebuie să fii vaccinat cu schemă completă pentru a participa la Australian Open și pentru a intra în Victoria. Le-am comunicat imediat jucătorilor. Este singura decizie pe care o puteam lua pentru a asigura siguranța tuturor. Tot grupul de jucători o înțelege.

„Nole” refuză să spună dacă s-a vaccinat împotriva coronavirusului

Sponsorii trebuie să fie vaccinați, tot staff-ul care lucrează la Australian Open trebuie vaccinat. Suntem într-un stat în care mai mult de 90% din populație este complet vaccinată, așa că era lucrul potrivit pe care să-l facem”, a spus Tiley. Până acum, Novak Djokovici nu a anunțat că s-ar fi imunizat împotriva coronavirusului. El a trecut însă prin boală.

„Libertatea de-a alege este esențială pentru oricine, indiferent dacă e vorba de mine sau de altcineva. Nu contează dacă e vorba despre vaccinare sau altceva. Ar trebui să ai libertatea de a alege, de a decide ce vrei să faci. În acest caz, ce vrei să-ți introduci în organism”, afirma Djokovici.

Publicat in categoriile: Sport
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: