Evenimentul ZileiSportMomentul în care Novak Djokovici a plâns cu sughițuri. Momentul i-a schimbat viața și cariera

Momentul în care Novak Djokovici a plâns cu sughițuri. Momentul i-a schimbat viața și cariera

Momentul în care Novak Djokovici a plâns cu sughițuri. Momentul i-a schimbat viața și cariera
Sârbul Novak Djokovici a vorbit despre un moment extrem de important al carierei, atunci când a plâns după un meci pierdut.

Novak Djokovici (33 de ani), unul dintre cei mai importanți jucători din istoria tenisului, a vorbit despre un moment cheie, în care a plâns. Cariera sa a cunoscut o ascensiune fulminantă după ce sârbul și-a schimbat dieta. A aflat că suferă de boala celiacă și a renunțat la alimentele pe bază de gluten. Înainte de asta, el a avut mari probleme. Episoade marcate de căderi fizice bruște, în timpul partidelor. Djokovici a vorbit despre o partidă pierdută în fața lui Jurgen Melzer.

Novak Djokovici a plâns după un meci de la Roland Garros

Sârbul l-a condus pe austriac cu 2-0 la seturi, dar a pierdut următoarele trei acte. Se întâmpla în anul 2010, în sferturile de finală de la Roland Garros. La final, „Nole” a plâns ca un copil în vestiar.

„Vajda (n.r. – antrenorul Marian Vajda) și Miljan Amanovic (n.r – fizioterapeutul sârbului) m-au lăsat să plâng în vestiar și le sunt recunoscător pentru acel moment. A fost un moment-cheie. Povestea în lumea sportului mondial e că un antrenor trebuie să-ți ridice moralul. Să te facă să fii mai puternic atunci când te simți vulnerabil.

A dominat ca nimeni altcineva primul turneu de Mare Șkem al anului: Australian Open

Dar pentru mine, cei mai buni antrenori sunt acei oameni care sunt alături de tine din postura de prieteni, acei oameni pe umărul cărora poți plânge, acei oameni care-ți înțeleg trăirile.” A povestit Novak Djokovici, vorbind despre un moment crucial din cariera sa. Despre modul în care și-a schimbat viața, sârbul a vorbit în detaliu în cartea sa, „Dieta câștigătoare”.

La 33 de ani, tenismenul se mândrește cu 18 trofee cucerite în cadrul turneelor de Grand Slam. El deține un record la Australian Open, acolo unde a învins de nouă ori, ultima dată în acest an. S-a mai impus la Roland Garros o dată, la Wimbledon de cinci ori și la US Open a triumfat de trei ori.


Accesează: