La scorul de 5-6, după un break al adversarului, în primul set al meciului cu spaniolul Pablo Carreno Busta, locul 27 ATP, Djokovici a trimis o minge cu racheta către fundul terenului, aparent fără intenţia de a viza pe cineva.

Mingea a lovit în figură o femeie arbitru de linie, care s-a prăbuşit la pământ. Sârbul şi-a cerut scuze, dar a fost descalificat.

Decizia a fost luată de supervizorul turneului, elveţianul Adreas Egli. Carreno Busta merge, astfel, în sferturi. Djokovici era neînvins în 2020.

După descalificarea lui Djokovici, reacțiile nu au întârziat să apară.

„E foarte discutabil de ce a fost descalificat. E clar că nu a vrut să o lovească, mingea a fost moale. E greu de judecat de ce a făcut gestul ăla” – Mats Wilander, fost jucător de tenis, la Eurosport.

„În primul rând, sper că arbitrul de linie e bine. Regula e regulă. E păcat pentru toată lumea implicată, dar în această situație specifică descalificarea a fost corectă” – Billie Jean King, fostă jucătoare de tenis.

„Lovitura a fost 100% lipsită de intenție. Un avertisment ar fi fost în regulă, dar să îl dai afară pe jucătorul numărul 1 al lumii de la cel mai mare turneu este exagerarea anului!” – Joe Concha, reporter TV „The Hill”.

„Djokovic chiar este unul dintre cei mai răi sportivi ai generației sale” – Benjamin Butterworth, comediant.

„Nu înțeleg cum pot spune unii oameni că Djokovic nu trebuia descalificat? Accident sau nu, i-a dat cu mingea în față!” – Guy Heveldt, reporter 1NewsNZ.

„E clar că nu a intenționat să o lovească, dar regulile sunt reguli. Djokovic este cel mai mare inamic al său. Un răsfățat pe teren și în afara lui, dar are cel mai extraordinar talent. Este disperat să devină cel mai bun al tuturor timpurilor” – Rupert Bell, jurnalist sportiv.

„Lamentabilă eliminarea lui Djokovic de la US Open. Nu cred că a intenționat să o lovească pe femeia de la linie, dar regulamentul este regulament – decizie corectă!” – Adriana Monsalve, jurnalistă.

„Decizie dură pentru Djokovic, abia dacă a lovit mingea. Cu siguranță nu a existat intenție. Dacă ar fi lovit de nervi cu acea acuratețe, aș fi tare îngrijorat de starea bietei arbitre” – Arvind Hickman, jurnalist. Sursa: gsp.ro