O boală ciudată dă peste cap Canada. Halucinațiile și oboseală sunt două dintre simptomele afecțiunii

O boală ciudată dă peste cap Canada. Halucinațiile și oboseală sunt două dintre simptomele afecțiunii Canada. Sursa foto: Digital Library Services

Un informator canadian anonim de la Vitalité Health Network, una dintre cele două autorități de sănătate din New Brunswick, a declarat că mai mulți oameni dezvoltă simptome ale unei afecțiuni neurologice degenerative misterioase.

O boală despre care nu se cunosc prea multe detalii

De peste doi ani, această afecțiune este analizată de cercetători, însă, cu toate acestea, nu există o înțelegere a cauzei afecțiunii. Simptomele bolii includ probleme de memorie, spasme musculare, inexplicabile pierderi în greutate, dureri ale membrelor și halucinații. Inițial, s-a presupus că boala ar fi o problemă în care proteinele, numite prioni, au cauzat plierea anormală a proteinelor normale, însă mai multe teste au arătat că nu acesta este cazul.

Până acum, Biroul Medical din New Brunswick a declarat public că 48 de persoane au avut boala, dar surse au declarat pentru cei de la The Guardian că se consideră că acest număr este mult mai mare. Nouă persoane au murit din cauza acestei boli, au declarat medicii.

Vorbind cu The Guardian despre severitatea bolii, denunțătorul a spus că vrea ca publicul să cunoască aceste lucruri pentru a conștientiza cât de repede se răspândește această afecțiune la pacienți: „Sunt cu adevărat îngrijorat de aceste cazuri, deoarece par să evolueze foarte repede”.

Ne puteți urmări și pe Google News

Boala afectează, în mod egal, femeile și bărbații, cu pacienți cu vârsta cuprinsă între 18-85 de ani. Un studiu epidemiologic al departamentului de sănătate din New Brunswick a exclus hrana, comportamentul sau expunerea la un mediu care ar putea cauza boala. În urma acestei declarații, o lucrare a fost prezentată Asociației a Neuropatologilor în care s-a afirmat că cei care au murit din cauza acestei boli au murit, de fapt, din cauza unor diagnostice greșite, cum ar fi Alzheimer sau cancer.

Victime nemulțumite

Documentul a stârnit furori. În noiembrie, Kat Lanteigne, șefa grupului non-profit de advocacy BloodWatch, a declarat pentru The Guardian: „Am cerut, fără echivoc, retragerea acelui studiu. Fiecare om de știință cu care organizația noastră a lucrat vreodată sau la care a contactat este absolut mortificat.”

Tim Beatty, al cărui tată Laurie, în vârstă de 64 de ani, a murit după ce a prezentat simptome ale bolii misterioase, a declarat pentru The Guardian că nu este suficient pentru a înțelege această afecțiune. Au existat speculații că afecțiunea ar putea fi cauzată de niveluri ridicate de β-metilamino-L-alanină . Concentrații mari se găsesc în homari, o industrie importantă de pe coasta New Brunswick.

Cu toate acestea, în ciuda faptului că Beatty a cerut departamentului de sănătate să testeze nivelurile de BMAA din cadavrul tatălui său, ei nu au făcut acest lucru. „Dacă un grup de oameni a vrut să crească teoreticieni ai conspirației, atunci guvernul nostru a făcut o treabă minunată în promovarea acesteia”, a spus Beatty pentru The Guardian. „Încearcă doar să creeze o narațiune pentru public pe care speră să o absorbim și care să ne facă să plecăm? Pur și simplu nu înțeleg”, a declarat acesta potrivit Business Insider.