Lupta pentru AI a început. Apple a creat un laborator secret cu experți recrutați de la Google

Lupta pentru AI a început. Apple a creat un laborator secret cu experți recrutați de la Google Inteligența artificală. Sursa foto: Pixabay

Apple a recrutat zeci de experți în inteligență artificială (AI) de la Google și a creat un „laborator european secret” la Zurich pentru a găzdui o nouă echipă însărcinată cu construirea de noi modele și produse AI. Potrivit informațiilor, Apple a recrutat până acum cel puțin 36 de specialiști de la Google.

Apple a recrutat zeci de experţi în AI de la Google. Ce pune la cale gigantul tehnologic

Așadar, gigantul tehnologic îşi construieşte o echipă pentru a lupta cu rivalii în dezvoltarea de noi modele şi produse de inteligenţă artificială.

Potrivit unei analize a sute de profiluri de pe LinkedIn, precum şi a anunţurilor publice de angajare şi a lucrărilor de cercetare, compania de 2,7 miliarde de dolari a întreprins o serie de angajări în ultimii ani pentru a-şi extinde echipa globală de inteligenţă artificială şi învăţare automată.

Se poate spune că asistăm la o bătălie în toată regula pentru experții în Inteligenţa Artificială, mai ceva ca în filmele SF.

Ne puteți urmări și pe Google News

Inteligenţă Artificială, Mână, CreierApple a recrutat zeci de experţi în AI de la Google. Sursa foto: Pixabay

Laboratorul de cercetare secret, cunoscut sub numele de „Vision Lab”

Principala echipă de inteligență artificială lucrează în California și Seattle, dar compania și-a extins recent birourile dedicate activității de inteligență artificială în Zurich, Elveția.

Se crede că achiziția startup-urilor locale de AI FaceShift (VR) și Fashwell (recunoaștere a imaginii) a influențat decizia sa de a construi un laborator de cercetare secret cunoscut sub numele de „Vision Lab”.

Mai exact, profesorul Luc Van Gool, de la universitatea elveţiană ETH Zurich, a declarat că achiziţiile de către Apple a două start-up-uri locale de AI - grupul de realitate virtuală FaceShift şi compania de recunoaştere a imaginilor Fashwell - au determinat Apple să construiască un laborator de cercetare secret.

Apple va include noi funcții pentru Siri și nu numai

Potrivit raportului, angajații din laborator au fost implicați în cercetarea Apple a tehnologiei de bază care alimentează chatbot-ul ChatGPT al OpenAI și produse similare bazate pe modele de limbaj mari (LLM). Accentul s-a pus pe proiectarea unor modele AI mai avansate.

Se zvonește că iOS 18 include noi funcții AI generative pentru Siri, Spotlight, Comenzi rapide, Apple Music, Messages, Health, Keynote, Numbers, Pages și alte aplicații. Se așteaptă că aceste funcții vor fi alimentate de LLM pe dispozitiv de la Apple, deși se spune că Apple a discutat și despre parteneriate cu Google, OpenAI și Baidu, informează macrumors.com