Un adolescent de 12 ani, din Chișinău, a conceput un robot umanoid, cu Inteligența Artificială

Un adolescent de 12 ani, din Chișinău, a conceput un robot umanoid, cu Inteligența Artificială Inteligența artificială. Sursa foto: Pixabay

Realizare remarcabilă a unui adolescent de 12 ani din Chișinău. Băiatul a pus la punct un robot umanoid, cu ajutorul Inteligenței Artificiale. Artiom Lazăr, ajutat de tatăl său, l-au construit pe Robbet. Un robot are poate face mișcări, care cunoaște mai multe limbi și chiar poate să și glumească. Pentru ajunge la această realizare, a fost nevoie de trei ani de muncă, după cum a afirmat tânărul din Republica Moldova. Aproape în fiecare seară, Artiom și Robbet vin în parcul „La Izvor” din sectorul Buiucani, acolo unde scrutează împrejurimile și comunică cu trecătorii.

„Eu am început de la cap. Vedeți acești ochi? I-am luat de la o jucărie veche, iar gura și nasul le-am făcut din metal. Eu l-am programat în așa mod încât el să poată urmări și analiza oamenii ca să perceapă corpul uman, forma. El poate să mai perceapă un câine sau o pisică.

Robot umanoid construit de un băiat din Chișinău

Am decis să vedem cum se va întâmpla asta în parc, cum va vedea robotul și cum vor reacționa trecătorii. A fost foarte curios. Când l-am scos și l-am pus pe bancă, am trăit o emoție nemaipomenită. Oamenii doreau să vorbească cu robotul”, a afirmat Artiom.

Robot umanoid

sursa: stiri.md

Anatolie Lazăr, tatăl băiatului, specialist în IT, a vorbit și el despre acest proiect. „Ideea îi aparține fiului meu. Ne jucam și am văzut cum el încerca ceva să asambleze din sârmă, piese din jucării... Aveam ochii și alte piese de la diverse jucării.”

Ne puteți urmări și pe Google News

„El (n.r. - robotul)are aici două boxe și un microfon. Eu am instalat camera și microfonul. Astfel el poate să ne audă.Acesta este acumulatorul. E un acumulator pentru memorie și alimentează memoria. El are un nivel IQ de 86. El gândește practic ca un om.

Eu vreau să pun robotul la o masă și să-i pun o foaie în față ca el să poată desena. Să deseneze un cerc sau un pătrat pe foaie."”, a mai spus tînărul, în timp ce-și prezenta invenția, conform jurnaliștilor de la jurnal.md.