Instinct de mamă. O pisică s-a aruncat în flăcări ca să-şi salveze puii

Instinct de mamă. O pisică s-a aruncat în flăcări ca să-şi salveze puii Sursa fotoDreamstime.com

O pisică i-a surprins pe pomperii pe care au salvat-o. Felina s-a aruncat înapoi în flăcări ca să-şi salveze pisoii.

Pisică eroină. O pisică ar putea primi o medalie pentru eroism datorită gestului său care i-a lăsat fără cuvinte pe oameni. Felina i-a surprins pe toți cei care participau la stingerea unui incendiu din localitatea Stănești, judeţul Giurgiu.

Pisică eroină. Şi-a riscat viaţa pentru puii ei

Pompierii au intrat pe geam în locuinţa afectată de incendiu şi inundată cu fum și au reuşit să salveze pisica. Iar aceasta a intrat la loc în casă şi nu a ieşit până nu a văzut că şi cei doi pui ai ei au fost salvaţi.

Ne puteți urmări și pe Google News

Contrariat, după ce a vâzut pisica intrând în flăcări, pompierul a urmărit-o și astfel a ajuns și la cei doi pui. Pisica refuza să-și abandoneze puii aflați în pericol. Ea a ieșit afară, punându-se la adăpost abia după ce a văzut că oamenii au i-au salvat cei doi pui,

Pompierii care au salvat animalele au rămas profund mişcaţi de gestul pisicii.

Povestea pisicii a fost făcută publică de purtătoarea de cuvânt a ISU Giurgiu, Nicoleta Beianu.

Incendiu la Giurgiu

Pompierii din Giurgiu au fost chemați în noaptea de joi spre vineri să intervină în localitatea Stăneşti. După ce casa unei familii a luat foc.

Când au văzut fumul, proprietarele locuinţei, două femei cu vârste de 63, respectiv 33 de ani, au ieşit afară din casă. Femeile i au solicitat ajutor autorităţilor.

La faţa locului au intervenit pompieri de la Giurgiu, cu două autospeciale de stingere şi o ambulanţă SMURD. Aceştia au constatat faptul că incendiul se manifesta în podul casei şi la acoperiş, pe o suprafaţă de aproximativ 70 de metri pătraţi.

Femeile au spus că în casă se aflau şi o pisicuţă cu doi pui care nu reuşiseră să iasă.

Acoperişul, podul casei şi camera în care se afla soba au ars în urma incendiului, iar alte două încăperi au fost afectate de fum. Cel mai probabil, incendiul a izbucnit din cauza coşului de fum deteriorat.

Pisică

Sursa foto: Pixabay

Instinctul de mamă la pisică

Uneori, pisica mamă are un instinct protectiv foarte bine dezvoltat. Mai ales împotriva oamenilor. În perioada de după naștere, pisica poate să te sâsâie, să miaune apăsat, sau chiar să te atace dacă te apropii de puii ei.

Nu există un tipar în ceea ce privește comportamentul la mama pisică. Fiecare situație fiind diferită și necesitând tehnici speciale de adaptare.

Toate reacțiile ei vin din instinct, pentru a-și proteja pisoii. Astfel, dacă ea se simte amenințată, va reacționa să se apere.