Evenimentul Zilei > Politica > Anunțul care i-a surprins pe liberali. Ilie Bolojan nu mai candidează pentru un nou mandat
Anunțul care i-a surprins pe liberali. Ilie Bolojan nu mai candidează pentru un nou mandat

Anunțul care i-a surprins pe liberali. Ilie Bolojan nu mai candidează pentru un nou mandat

Liberalul Ilie Bolojan, care de 12 ani este primarul municipiului Oradea, fiind unul dintre cei mai apreciați edili din România, a anunțat vineri seara, la Digi24, că s-a decis să nu mai candideze pentru un nou mandat, ci să-și încerce șansele ca președinte al Consiliului Județean Bihor. 

Ilie Bolojan a explicat că pentru dezvoltarea orașului contează și deciziile Consiliului Județean și a dat exemplul aeroportului din Oradea, care, spune el, a avut de suferit din cauza deciziilor proaste luate de Consiliul Județean.

Pentru Primăria Oradea va candida din partea PNL actualul viceprimar, Florin Birta, un colaborator apropiat al lui Ilie Bolojan, care a fost implicat în toate proiectele importante ale orașului.

„A fost o onoare pentru mine să fiu primarul Oradei pentru 12 ani şi sunt legat de acest oraş, dar în dezvoltarea lui nu doar orădenii, investitorii sau Primăria au un rol important. Şi Consiliul Judeţean, o instituţie mai puţin cunoscută că ar conta în ecuaţia economică a dezvoltării oraşului, are un rol important”, a spus Ilie Bolojan.

În prezent, Consiliul Județean Bihor este condus de o coaliţie PSD-UDMR, cu preşedintele de la UDMR, iar grupul PNL are 17 consilieri din 35. Bolojan a menţionat că în ultimii ani CJ şi Primăria au colaborat doar sporadic, în anumite conjuncturi, iar din acest motiv s-au pierdut oportunităţi de dezvoltare. „Pentru a evita o astfel de situaţie şi în viitor, am luat decizia să candidez la preşedinţia Consiliului Judeţean în aşa fel încât, de acolo, susţinând proiectele oraşului Oradea şi ale judeţului Bihor, să putem să facem lucruri şi mai bune”, a explicat Bolojan.

Potrivit unui comunicat transmis vineri de PNL Bihor, până joi, 13 august, Florin Birta va prezenta Biroului Politic Municipal al PNL Oradea pentru aprobare echipa de consilieri municipali, care va fi definitivată până la aceeași dată, pe baza consultărilor cu organizațiile locale din județ.

„Am făcut parte din echipa care a pus Oradea pe harta celor mai performante orașe din țară, am lucrat alături de domnul primar Ilie Bolojan în toți acești ani, iar scopul nostru a fost acela de a transforma Oradea într-un oraș modern, într-un oraș exemplu. Sunt conștient că am o misiune grea, dar sunt convins că, avându-l pe domnul Bolojan la șefia Consiliului Județean, eforturile noastre comune de a duce Oradea şi judeţul mai departe în direcția bună vor fi încununate cu succes. Oradea este pe mâini bune și vom continua împreună ceea ce s-a făcut în Oradea în ultimii 12 ani”, a declarat Florin Birta.