Evenimentul Zilei > Politica > Anunț ȘOC pe scena politică: Un nou partid apare în România
Anunț ȘOC pe scena politică: Un nou partid apare în România

Anunț ȘOC pe scena politică: Un nou partid apare în România

Un nou partid a fost înființat în România, iar cele mai bune filiale județene ale partidului PRU s-au alăturat astăzi formațiunii politice nou formate. Anunțul a fost făcut în urma unei întâlniri ce a avut loc la Târgu Mureș.

Reprezentanții Forței Naționale împreună cu Filialele PRU au decis fuziunea și formare aunui singur partid, stabilind că un congres în acest sens va avea loc în luna iunie a acestui an.

La întâlnirea de la Târgu Mureș, invitatul special al întâlnirii a fost europarlamentarul Laurențiu Rebega, vicepreședintele Grupului Europa Națiunilor și Libertății, care a salutat unificarea decisă la Târgu Mureș și care a arătat că polul naționalist  se înscrie în evoluția curentului patriotic care devine tot mai puternic în Europa.

Decizia vine la două zile distanță d ela declarația Fostul director SIE, Mihai Răzvan Ungureanu, care a precizat că este o chestiune de timp până va apăreea în România un partid de extremă dreapta:

"Ceea ce încă amână, la noi, apariția unui partid de extremă dreapta sunt detalii mecanice. Este o chestiune de luni, poate de ani, dar, orișicum, se va întâmpla", a spus MRU, potrivit pressone.ro, la o prelegere despre noul naţionalism european pe care a susţinut-o în 16 martie la Facultatea de Studii Europene a Universității "Babeș-Bolyai" din Cluj.

Fuziunea celor două partide de astăzi apare, în ziuda unei opozții clare a lui Bogdan Diaconu, liderul demis al PRU, care a ținut să-i amenințe prin mail pe toți liderii partidului că vor fi demiși ceei care au participat la întâlnirea de la Târgu Mureș.