Reprezentanții Forței Naționale împreună cu Filialele PRU au decis fuziunea și formare aunui singur partid, stabilind că un congres în acest sens va avea loc în luna iunie a acestui an.

La întâlnirea de la Târgu Mureș, invitatul special al întâlnirii a fost europarlamentarul Laurențiu Rebega, vicepreședintele Grupului Europa Națiunilor și Libertății, care a salutat unificarea decisă la Târgu Mureș și care a arătat că polul naționalist  se înscrie în evoluția curentului patriotic care devine tot mai puternic în Europa.

Decizia vine la două zile distanță d ela declarația Fostul director SIE, Mihai Răzvan Ungureanu, care a precizat că este o chestiune de timp până va apăreea în România un partid de extremă dreapta:

"Ceea ce încă amână, la noi, apariția unui partid de extremă dreapta sunt detalii mecanice. Este o chestiune de luni, poate de ani, dar, orișicum, se va întâmpla", a spus MRU, potrivit pressone.ro, la o prelegere despre noul naţionalism european pe care a susţinut-o în 16 martie la Facultatea de Studii Europene a Universității "Babeș-Bolyai" din Cluj.

Fuziunea celor două partide de astăzi apare, în ziuda unei opozții clare a lui Bogdan Diaconu, liderul demis al PRU, care a ținut să-i amenințe prin mail pe toți liderii partidului că vor fi demiși ceei care au participat la întâlnirea de la Târgu Mureș.