Evenimentul Zilei > Economie > Anunț pentru toți românii! Ce se întâmplă cu impozitul pe venit
Anunț pentru toți românii! Ce se întâmplă cu impozitul pe venit

Anunț pentru toți românii! Ce se întâmplă cu impozitul pe venit

Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, a anunțat marți că se are în vedere o eventuală amânare a plății impozitului pe venit acolo unde sunt probleme, pe fondul epidemiei de coronavirus.

Deja am anunțat câteva măsuri (…). Am prelungit termenul pentru depuneri de declarații, atât pentru impozite locale, cât și pentru declarații de venit, atribuțiile ANAF au fost oarecum diluate, controalele se pot face la distanță, nu mai punem popriri pe conturi, în ceea ce privește executarea silită la fel, suntem foarte atenți, doar acolo unde sunt hotărâri judecătorești, continuăm să returnăm TVA-ul”, a anunțat Florin Cîțu, la RFI.

Ministrul a mai spus că și impozitul pe venit va suferi modificări.

Ne uităm și la măsuri în ceea ce privește impozitul pe venit pentru persoane fizice și astăzi se va definitiva și această măsură, vedem cum va fi ea la final. Sunt mai multe variante. Există varianta să amânăm pentru două luni de zile plata impozitului pe venit pentru persoane fizice, dar pentru anumite sectoare, nu pentru toată lumea, acolo unde sunt probleme. Sunt mai multe variante, discutăm cu oamenii de afaceri și vedem care este cea mai bună variantă în acest moment. Trebuie să ne gândim că nu știm cât va dura această stare și trebuie să dozăm oarecum eforturile, nu vrem să luăm toate măsurile acum și apoi să rămânem fără a avea resurse în perioada următoare”, a mai spus ministrul Finanțelor.

Publicat in categoriile: Economie
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: