Evenimentul Zilei > Sport > Antrenorul Marius Șumudică, scandal de zile mari cu patronul. De ce a plecat românul din Turcia
Antrenorul Marius Șumudică, scandal de zile mari cu patronul. De ce a plecat românul din Turcia

Antrenorul Marius Șumudică, scandal de zile mari cu patronul. De ce a plecat românul din Turcia

Antrenorul Marius Șumudică s-a supărat pentru că oficialii clubului voiau să-i diminueze valoarea contractului și a demisionat.

Antrenorul Marius Șumudică (49 de ani) s-a despărțit cu scandal de echipa turcă Gaziantep. Formație pe care reușise să o ducă pe prima poziție a clasamentului în urmă cu două etape. Tehnicianul s-a certat cu patronul clubului din cauza banilor. Contractul îi expira la vară, iar antrenorul Marius Șumudică a vrut să negocieze prelungirea.

Pe fondul problemelor financiare pe care le are Gaziantep, patronul i-a propus o diminuare a contractului cu un procent de 10%, fapt considerat de neacceptat de „Șumi”. Așa că despărțirea a fost inevitabilă. „Nu pot accepta un salariu cu 10 la sută mai mic, pentru că am plătit din buzunarul meu 80.000 de euro prime jucătorilor, fiind plăcerea mea.

Antrenorul Marius Șumudică, plătit cu 600.000 de euro anual

Și apoi, președintele vine și-mi spune că dacă o faci pentru jucătorii tăi, de ce nu și pentru mine? Eu așa nu pot lucra, am refuzat oferta și am plecat. Asta e recompensa pentru succesul meu? Salariul meu e, ca să se știe, de 600.000 de euro”, a explicat antrenorul Marius Șumudică.

Mehmet Büyükekşi, patronul celor de la Gaziantep a vorbit și el despre acest scandal. „Banii pe care-i plătim lui și celor din staff sunt 1,2 milioane euro, iar el ne-a cerut 1,9 milioane cu tot cu bonusuri. I-am spus despre situația actuală, și la Barcelona și Galatasaray s-au tăiat salariile, l-am rugat pentru o reducere de zece procente.

„Își arogă toate meritele, dar nu joacă el singur”

Unde-i lipsa de respect? Cere contract, contract, contract după fiecare meci. Ne susținem antrenorul, îl respectăm, dar explicațiile sunt greșite. Își arogă toate meritele, dar nu joacă el singur și câștigă meciurile! Dar ce, este Fatih Terim ca să aibă pretențiile astea?!”, a spus finanțatorul.

„Drumurile noastre s-au despărțit astăzi, de comun acord. Marius Sumudică, care antrenează aici de un sezon și jumătate, nu mai este antrenorul echipei. Ne exprimăm recunoștința sinceră față de ce a făcut aici. Îi mulțumim și îi dorim succes în carieră”, a fost comunicatul oferit de club după rezilierea contractului.