Dr. Anthony Fauci, consilierul șef al Casei Albe, a declarat marți că varianta Delta, extrem de contagioasă, este „cea mai mare amenințare” la încercarea națiunilor de a elimina Covid-19.
Varianta Delta a devenit dominantă la nivel global, a declarat vineri un reprezentant al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii. Anthony Fauci spune că vaccinurile autorizate în Statele Unite, inclusiv cel de la Pfizer / BioNTech, sunt eficiente împotriva noii variante a COVID-19.

Varianta Delta a noului coronavirus, descoperită pentru prima dată în India, este cea mai mare ameninţare la adresa eforturilor Statelor Unite de a eradica COVID-19 la graniţele sale, a declarat marţi expertul american în boli infecţioase, dr. Anthony Fauci.

„Transmisibilitatea este fără îndoială mai mare la varianta Delta decât varianta originală a COVID-19”, a spus Fauci, adăugând că este „asociată cu o severitate crescută a bolii”.

Fauci: „Vestea bună, este că toate vaccinurile sunt eficiente împotriva variantei Delta

Fauci a spus că vaccinurile autorizate în Statele Unite, inclusiv cel de la Pfizer / BioNTech, sunt eficiente împotriva noii variante a COVID-19.

„Avem instrumentele, aşa că hai să le folosim şi să stingem focarul”, a spus Fauci. Statele Unite nu îşi îndeplinesc obiectivul de a vaccina 70% dintre adulţi până pe 4 iulie şi vor avea nevoie probabil de câteva săptămâni suplimentare pentru a atinge ţinta respectivă, a declarat Jeffrey Zients, consilierul senior al Casei Albe COVID-19.

Varianta Delta a coronavirusului poate fi neutralizată dacă persoanele s-au imunizat cu schema completă a serurilor Pfizer-BionTech şi AstraZeneca-Universitatea Oxford.

„Similar situației din Regatul Unit, varianta Delta este în prezent cea mai mare amenințare din SUA la încercarea noastră de a elimina Covid-19”.

Se așteaptă ca Delta să devină varianta dominantă a coronavirusului în SUA

Comentariile lui Fauci vin după ce directorul CDC, dr. Rochelle Walensky, i-a îndemnat vineri pe americani să se vaccineze împotriva Covid, spunând că se așteaptă ca Delta să devină varianta dominantă a coronavirusului în SUA.

Studiile sugerează că este cu aproximativ 60% mai transmisibil decât Alfa, care a fost mai contagioasă decât tulpina inițială care a apărut din Wuhan, China, la sfârșitul anului 2019

„Oricât de îngrijorătoare este această tulpină Delta în ceea ce privește hipertransmisibilitatea ei, vaccinurile noastre funcționează”, a declarat Walensky pentru programul ABC „Good Morning America”. Dacă te vaccinezi, „vei fi protejat împotriva acestei variante Delta”, a adăugat ea, relatează nbcnews.

Delta s-a răspândit acum în 92 de țări, a declarat luni Maria Van Kerkhove, conducătorul tehnic al OMS pentru Covid. Ea a spus, „din păcate, nu avem încă vaccinurile în locurile potrivite pentru a proteja viața oamenilor”.