Evenimentul Zilei > Social > Noi dezvăluiri despre varianta Delta. Nu vă puteţi imagina cum ne păcălește şi cât de simplu se manifestă
Noi dezvăluiri despre varianta Delta. Nu vă puteţi imagina cum ne păcălește şi cât de simplu se manifestă

Noi dezvăluiri despre varianta Delta. Nu vă puteţi imagina cum ne păcălește şi cât de simplu se manifestă

Simptomele coronavirus pentru varianta temută Delta seamănă mai mult cu o răceală pentru majoritatea pacienților, au dezvăluit experții.

Varianta Delta se manifestă „ca o răceală banală pentru majoritatea celor care suferă de fapt de Covid”, motiv pentru care nu se izoleză. Dureri obișnuite de cap, dureri în gât, curgerea nasului și cam atât. Practic se manifestă ca o răceală banală şi nimeni nu poate bănui că are Covid-19.

După cum afirmă experții, bolnavii de Covid nu mai au febră, nu mai pierd gustul sau a mirosul

Prof. Tim Spector, care conduce studiul Zoe Covid Symptom, spune că varianta Delta se poate simți „mai mult ca o răceală urâtă” pentru persoanele mai tinere. Teama este că cei cu simptome ușoare pot confunda covidul cu o răceală sau o mahmureală și nu se gândesc să facă un test sau să se autoizoleze.

Cu toate acestea, tulpina Delta este considerată a fi mult mai contagioasă decât variantele anterioare și, probabil, și mai mortală – ceea ce înseamnă că persoanele care ignoră simptomelor riscă să răspândească virusul și să-i omoare pe cei cu risc.

Cercetătorii au dezvoltat un nou test care schimbă regulile jocului

Oamenii de știință au dezvoltat teste de anticorpi „care schimbă regulile jocului”, şi pot detecta dacă oamenii au fost expuși la noi variante de Covid-19. Cercetătorii au spus că noile teste pot detecta răspunsurile anticorpilor la infecția cu virusul SARS-CoV-2 cu o precizie de peste 98% și o specificitate de 100%, spre deosebire de testele disponibile în prezent, care sunt în jur de 60-93% precise și nu pot face diferența între variantele unice.

Noile teste pot fi utilizate pentru a estima inclusiv variantele Alpha și Delta

Testele au potențialul de a schimba dramatic traiectoria extinderii pandemiei. Testele pot evalua imunitatea pe termen lung a unei persoane și dacă imunitatea este indusă de vaccin sau este rezultatul expunerii anterioare la infecție.

Medicii sunt reticenți în a da sfaturi femeilor însărcinate, de teamă să nu greșească, a spus un ministru al sănătății. Sunt îngrijorări legate de absența sfaturilor oferite femeilor însărcinate și mamelor care alăptează cu privire la vaccinul Covid-19, relatează thesun.

 

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: