Evenimentul Zilei > Social > Oamenii de știință anunță că au găsit un nou medicament antiviral oral promițător împotriva Covid
Oamenii de știință anunță că au găsit un nou medicament antiviral oral promițător împotriva Covid

Oamenii de știință anunță că au găsit un nou medicament antiviral oral promițător împotriva Covid

Oamenii de știință ar fi găsi un nou tratament promițător anti-Covid-19 după ce un medicament antiviral oral experimental a demonstrat capacitatea de a preveni replicarea coronavirusului, au declarat joi Institutele Naționale de Sănătate, citând un nou studiu.

Medicamentul, numit TEMPOL, poate reduce infecțiile cu Covid-19 prin afectarea unei enzime de care virusul are nevoie pentru a se multiplica de la sine odată ce se află în celulele umane, ceea ce ar putea limita severitatea bolii, au spus cercetătorii de la NIH.

Medicamentul a fost testat într-un experiment de culturi de celule cu virusuri vii

„Avem nevoie urgent de tratamente suplimentare eficiente și accesibile pentru COVID-19”, a afirmat dr. Diana W. Bianchi, directorul Institutului Național de Sănătate a Copilului și Dezvoltare Umană al NIH.

Un medicament pe cale orală care împiedică replicarea SARS-CoV-2 ar fi un instrument important pentru reducerea severității bolii”, a mai spus medicul.

„Avem nevoie urgentă de tratamente suplimentare eficiente și accesibile pentru COVID-19”, a scris dr. Diana W. Bianchi.

Deși vaccinurile au fost extrem de utile în reducerea cazurilor de COVID-19 în Statele Unite și în alte părți ale lumii, oamenii de știință afirmă că tratamentele sunt în continuare extrem de necesare pentru cei care se infectează cu virusul.

Tratamentele împotriva SARS-CoV-2 sunt extrem de limitate

Remdesivir, produs de Gilead Sciences, este singurul medicament care a primit aprobare definitivă de la Administrația pentru Medicamente și Alimente din SUA (FDA) pentru tratarea COVID-19, dar poate fi administrat numai intravenos, în spital.

Pfizer, care a creat împreună cu laboratorul german BioNTech primul vaccin împotriva COVID-19 aprobat în SUA, dezvoltă acum și un medicament oral care poate fi luat acasă la primul semn de boală. Cercetătorii speră că medicamentul va împiedica evoluția bolii și va preveni spitalizările. Din martie, medicamentul se află într-un studiu clinic.

Cercetătorii NIH au spus că intenționează să desfășoare studii preliminare suplimentare și vor căuta oportunități de evaluare a medicamentului într-un studiu clinic al Covid.

Constatările studiului sunt „încurajatoare”, a spus dr. Tracey Rouault, un alt oficial NIH care a condus studiul. „Sunt necesare, însă, studii clinice ample pentru a determina dacă medicamentul este eficient la pacienți, în special la începutul bolii, când virusul începe să se multiplice”, a adăugat el. Rezultatele cercetării noului medicament TEMPOL împotriva COVID-19 au fost publicate în revista Science, scrie cnbc.com.