Dr. Fauci nu credea în eficiența utilizării măștilor împotriva Covid-19. E-mail-urile l-au dat de gol. Dezvăluirile sunt halucinante

Dr. Fauci nu credea în eficiența utilizării măștilor împotriva Covid-19. E-mail-urile l-au dat de gol. Dezvăluirile sunt halucinante Sursa: EVZ

Noile e-mailuri apărute în presa americană arată că dr. Anthony Fauci și-a schimbat părerea cu privire la eficiența utilizării măștilor de protecție anti-Covid-19.

Pe 4 februarie 2020, Sylvia Burwell, fostă secretară pentru sănătate și servicii umane sub conducerea lui Barack Obama și actualul președinte al Universității Americane din Washington DC, i-a trimis un e-mail lui Dr. Anthony Fauci cu întrebarea: „Tony ... călătoresc către.... Oamenii sugerează să iau o mască pentru aeroport ”, a scris Burwell. „Este ceva ce ar trebui să fac?”

Fauci i-a răspuns: „Sylvia: măștile sunt destinate persoanelor infectate, pentru a împiedica să răspândească infecția la persoanele care nu sunt infectate”, a scris șeful Institutului Național de Alergii și Boli Infecțioase (NIAID).

Fauci: Nu vă recomand să purtați o mască în locuri cu risc scăzut

„Masca tipică pe care o cumperi nu este cu adevărat eficientă în evitarea virusului. Cu toate acestea, s-ar putea să ofere un ușor beneficiu pentru a evita picăturile brute dacă cineva tuşeşte sau strănută. Nu vă recomand să purtați o mască, mai ales că mergeți într-o locație cu risc foarte scăzut”.

Ne puteți urmări și pe Google News

O altă faţă a lui Fauci: el a declarat luna trecută că toţi copiii nevaccinați ar trebui să poarte măști în timp ce se joacă cu prietenii. Este unul dintre multele fire care pot fi văzute în cele peste 3.200 de pagini de e-mailuri obținute de Buzzfeed News.

E-mailurile arată că Fauci arată că doar persoanele infectate ar trebui să poarte măști timp de câteva săptămâni

Pe 22 februarie, Fauci a aprobat răspunsurile întrebărilor lansate de un purtător de cuvânt al NIAID pentru un ziar grec. Ultima întrebare era: „Care sunt măsurile de protecție pe care ar trebui să le ia cineva împotriva noului virus? Măștile funcționează?”

„Marea majoritate a oamenilor din afara Chinei nu trebuie să poarte o mască”, se arată în răspunsul aprobat de Fauci. „O mască este mai potrivită pentru cineva infectat decât pentru persoanele care încearcă să se protejeze împotriva infecției.”

Pe 8 martie, „60 de minute” a transmis un faimos interviu cu Fauci în care a insistat: „Nu există niciun motiv să te plimbi cu o mască”.

La opt zile după difuzarea interviului, Fauci a primit un e-mail de la un bărbat pe nume Michael Liu cu subiectul: „Sfaturi excelente de la expertul chinez”. Expertul citat de Liu era Dr. Wenhong Zhang, șeful unității de boli infecțioase de la spitalul Huashan din Shanghai. E-mailul nu menționa faptul că Zhang este un oficial al Partidului Comunist care a câștigat faima presei în China atunci când a anunțat în ianuarie 2020 că va trimite medici și asistenți care erau membri ai Partidului în spitale de primă linie.

„Dumnezeu să vă binecuvânteze! Dumnezeu să binecuvânteze America, China și întreaga lume!”

În videoclip dr. Zhang  spune: COVID-19 poate fi cu adevărat prevenit cu 3 măsuri cheie, distanțarea socială, spălați-vă frecvent mâinile și purtați măști, a scris Liu.

„Sugerez cu tărie cetățenilor americani să poarte măști precum chinezi, sud-coreeni etc., deoarece chiar și cel mai înalt lider al Chinei, domnul Jinping Xi, poartă mască”. Liu și-a semnat e-mailul cu mesajul: „Dumnezeu să vă binecuvânteze! Dumnezeu să binecuvânteze America, China și întreaga lume!”

Vă mulțumesc pentru nota dvs.”, a răspuns Fauci. „Într-adevăr, am învățat multe de la colegii noștri chinezi. Apreciez că ne-ai adus aceste probleme în atenție”. El a semnat mesajul: „Tony”, relatează nypost.