ANM anunță schimbări radicale. Cum va fi vremea la începutul lunii mai

ANM anunță schimbări radicale. Cum va fi vremea la începutul lunii mai Sursa foto: Arhiva EVZ

ANM anunță schimbări radicale de temperatură, după ce ultimele zile au adus temperaturi de vară în întreaga țară. Ultimele zile ale lunii vor aduce temperaturi scăzute și ploi abudenten.

ANM anunță schimbări radicale de temperatură

Ultimele zile din aprilie vor fi destul de reci, însă vremea se va încălzi considerabil în luna mai, conform prognozei pentru următoarele 4 săptămâni, comunicată marți de Administrația Națională de Meteorologie (ANM).

Începând chiar din această săptămână, vremea va suferi schimbări. Ploile vor reveni, iar temperaturile vor fluctua seminifcativ la 31 de grade Celsius la doar 10 grade sau chiar temperaturi sub zero grade în zonele montane.

Vremea în săptămâna 15 - 22 aprilie

Temperaturile vor fi mai ridicate decât în mod obișnuit pentru această săptămână în sud-estul țării, în special în extremitatea de sud-est, în timp ce în restul țării vor fi apropiate de valorile normale. Cantitățile de precipitații vor fi peste medie în întreaga țară, însă cu excedente mai mari în zonele montane.

Ne puteți urmări și pe Google News
Prognoza meteo

Prognoza meteo 2& decembrie. Sursa foto: Pixabay

ANM anunță temperaturi scăzute și ploi înainte de 1 Mai

În săptămâna 22 - 29 aprilie, valorile termice vor fi mai scăzute decât de obicei pentru această perioadă în regiunile intracarpatice, în special în vestul și nord-vestul țării, în timp ce în restul zonei vor fi în general apropiate de medie. Cantitățile de precipitații vor fi ușor peste medie în toate regiunile, cu excedente mai mari în zonele montane.

29 aprilie - 6 mai

Valorile medii ale temperaturii aerului vor fi ușor peste normele specifice acestei perioade, în cea mai mare parte a țării, cu accent pe regiunile estice și sud-estice. Cantitățile de precipitații vor fi local peste medie în regiunile sud-vestice, în timp ce în restul teritoriului vor fi în general apropiate de mediile normale pentru acest interval.

6 - 13 mai

Valorile medii ale temperaturii vor fi în general apropiate de normele specifice pentru această săptămână, în cea mai mare parte a țării, posibil puțin mai ridicate în regiunile extracarpatice. Cantitățile de precipitații estimate pentru acest interval vor fi ușor peste medie în jumătatea sud-estică a țării, cu accent pe regiunile sudice, în timp ce în restul țării vor fi în general apropiate de mediile normale, conform prognozei ANM.