Prognoza meteo, 16 aprilie. O zi cu două anotimpuri. Unde va fi cel mai cald

Prognoza meteo, 16 aprilie. O zi cu două anotimpuri. Unde va fi cel mai cald Sursă: Dreamstime.com

Prognoza meteo pentru marți, 16 aprilie arată că vremea se va menține caldă pentru această perioadă a anului, cu temperaturi de vară, specifice zilelor caniculare. Cu toate acestea, în unele zone ale țării, vor fi ploi, vijelii și diferențe semnificative în termometre, de la o zi la alta, conform ANM.

Prognoza meteo, marți, 16 aprilie. O zi cu două anotimpuri. Unde va fi cald, zonele în care vor fi vijelii

Soare

Sursa foto: dreamstime.com

Potrivit meteorologilor, temperaturile maxime se vor încadra între 22...24 de grade în Dobrogea  şi 34 de grade în sudul Olteniei şi sud-vestul Munteniei . Cerul va fi variabi, mai mult  senin, dar şi cu înnorări temporare, averse şi descărcări electrice, în a doua parte a zilei, preponderent în partea de nord a teritoriului.

Vântul va sufla slab până la  moderat, mai intens  la munte, unde vor fi rafale de 50...60 km/h, iar în zona înaltă de peste 70 km/h. Local şi temporar şi în celelalte zone, cu precădere în nord-vest, centru şi est, cu viteza vântului  va ajunge la 40...50 km/h.

În celelalte regiuni ale țării,  ată în Banat, Crişana şi Maramureş,  temperaturile vor scădea, astfel încât se vor apropia de normele perioadei şi doar uşoară în rest, unde vor caracteriza în continuare o vreme extrem de caldă pentru această perioadă, spun meteorologii.

Ne puteți urmări și pe Google News

Furtuni în Transilvania. Ploi în Muntenia, în a doua parte a zilei

descărcări electrice, cod galben de ploi , anm

Sursa foto: Razvan Valcaneantu EEC

În Transilvania va fi instabilitatea atmosferică se va accentua treptat şi se va manifesta mai ales din orele după-amiezii, prin înnorări, averse şi descărcări electrice. În   Banat, Crişana, Maramureş, iar mai ales spre seară şi noaptea şi în Transilvania, Oltenia, cea mai mare parte a Moldovei şi local în Muntenia,  Vor fi condiţii de grindină, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare, îndeosebi în zonele de deal şi de munte, cantităţile de apă vor fi în general de 20...30 l/mp.

La munte, vor fi condiții de grindinăși chiar lapoviță și ninsoare la altitudini de peste 1800 de metri. Conform ANM,   în intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantiăţile de apă vor fi în general de 20...30 l/mp.

Vremea în Capitală și în Europa

În București, vremea  va fi în continuare extrem de caldă pentru această dată, cu o temperatură maximă de 31...32 de grade. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare pe parcursul nopţii, când vor fi condiți de ploaie. Vântul va sufla în general moderat (35...45 km/h). Temperatura minimă va fi de 14...16 grade.

Temperaturile ridicate se mențin și în Europa. Meteorologii spun că,  Elveţia, Austria,Ungariei, Cehia şi Slovacia, Ucraina  se va confrunta cu ploi torențiale, grindină, descări electrice.

Iată temperaturile din principalele orașe ale țării, prognozate pentru marți, 16 aprilie

  • București: 33 grade Celsius, precipitații: 0%, Umiditate: 59%, Vânt: 0 km/h
  • Cluj Napoca: 27 grade Celsius, Precipitații: 10%, Umiditate: 60%, Vânt: 9 km/h
  • Sibiu: 28 grade Celsius, Precipitații: 20%, Umiditate: 52%, Vânt: 14 km/h
  • Brașov:  23 grade Celsius, Precipitații: 50%, Umiditate: 65%, Vânt: 15 km/h
  • Iași: 26 grade Celsius, Precipitații: 20%, Umiditate: 61%, Vânt: 19 km/h
  • Constanța:  24 grade Celsius, Precipitații: 20%, Umiditate: 74%, Vânt: 18 km/h
  •  Timișoara: 26 C, Precipitații: 40%, Umiditate: 48%, Vânt: 24km/h