Meteorologii au trimis recent o avertizare prin care arată că în marea parte a țării, în special în timpul după-amiezilor și la începutul nopții, apar perioade cu instabilitate atmosferică accentuată.

Acestea se vor manifesta prin descărcări electrice frecvente, averse torențiale, grindină și vijelii. De astfel, la intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depășii 20-25 de l/mp și 40 l/mp la izolat. Avertizarea intră în vigoare de pe 5 iulie, ora 10:00, până la data de 7 iulie, ora 10:00.

Totodată, în intervalul menționat, regiunile sud-estice sunt afectate de disconfortul termic accentuat, indicele temperatură-umezeală va atinge și depășii pragul critic de 80 de unități. Temperaturile vor atinge 35-36 de grade Celsius. ANM va transmite în funcție de evoluția și intensitatea fenomenelor mai multe avertizări.

În cursul zilei de duminică, vremea se anunță caldă, iar caniculară după orele prânzului. Meteorologii au anunțat însă că cerul este temporar noros, iar izolat se anunță ploi.

Pentru regiunile Banat, Crișana și Transilvania, maximele vor fi cuprinse între 27 și 29 de grade Celsius. În Moldova vor fi 35 de grade Celsius, iar 36 de grade vor atinge regiunile Oltenia și Muntenia. Meteorologii anunță pentru Dobrogea că temperaturile se încadrează între 30 și 36 de grade.

Maxima pentru Capitală pentru ziua de duminică, 5 iulie, este de 30 de grade Celsius, alături de câteva averse de ploaie și furtuni. Vânturi vin din zona de est-nord-est cu 9 km/h și cu rafale de 15 km/h. Minima serii este de doar 21 de grade Celsius, alături de o aversă de ploaie sau furtună. Vânturi vin din zona de nord-est cu 9 km/h și cu rafale de 15 km/h.

Potrivit Administrației de meteorologi (ANM), „Regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile nordice, centrale și sud-vestice, iar în cele estice și sud-estice va fi deficitar. În rest, cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă”, conform Playtech.