Evenimentul Zilei > Social > Andronescu și gestul care i-a luat prin surprindere pe studenți. Povestea care nu va fi uitată prea curând
Andronescu și gestul care i-a luat prin surprindere pe studenți. Povestea care nu va fi uitată prea curând

Andronescu și gestul care i-a luat prin surprindere pe studenți. Povestea care nu va fi uitată prea curând

Ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, a făcut un gest uluitor la festivitatea de absolvire a facultății Politehnica, promoția de ingineri 2019 „Petrache Poenaru".

 „Cer scuze celor care știu ceea ce voi face acum. Am în mâini două bancnote – una este de 100 lei, alta de 10 lei. Vă întreb dacă le vreți? Le vreți? Ok, deci le vreți. Acum le mototolesc și vă întreb dacă le mai vreți. Deci le vreți și așa. Acum le arunc și le calc în picioare. Le mai vreți? Da. Filozofia acestei experiența este clară: le vreți și motolite, și călcate în picioare pentru că au valoare. Mesajul meu este următorul: dacă în viață vi se întâmplă să fiți mototoliți sau călcați în picioare, nu vă pierdeți cumpătul pentru că aveți valoare!”, a zis Ecaterina Andronescu. Gestul său a fost aplaudat de studenți. Acest gest a fost inspirat dintr-o postare cu această pildă, care circulă de ceva vreme pe Facebook.

Sâmbătă, 6 iulie, 3.341 de absolvenţi ai Universităţii Politehnica din Bucureşti au fost laureați  ai promoţiei de ingineri 2019 „Petrache Poenaru” şi, împreună cu cadrele didactice şi invitaţii de marcă ai instituţiei de învăţământ superior, au intonat celebrul imn Gaudeamus în incinta Complexului Expoziţional Romexpo Pavilion Central din Bucureşti.