Andrei Caramitru, critici la adresa lui Nicușor Dan. Primarul general acuzat că a paralizat Capitala

Andrei Caramitru, critici la adresa lui Nicușor Dan. Primarul general acuzat că a paralizat Capitala Nicuşor Dan, activistul civic ajuns primarul Bucureștiului. Sursa Foto: Arhiva EVZ

Andrei Caramitru, autor a numeroase declarații controversate din spațiul public, susține că Nicușor Dan ar fi blocat orașul. El preia, într-o altă formă, acuzațiile lansate de PNL împotriva primarului general.

Andrei Caramitru îl atacă pe Nicușor Dan, primarul general al Capitalei. Într-o postare pe Facebook, el ia apărarea dezvltatorilor imobiliari. Este o temă în conformitate cu interesele politice ale PNL. Politicienii liberali l-au atacat, de-a lungul timpului, în mai multe rânduri pe Nicușor Dan pe acest subiect. Ei au acuzat că primarul general blochează dezvoltarea orașului, impunând reguli de urbanism sau contestând în justiție documentațiile.

În ton cu PNL, Andrei Caramitru vorbește despre „marele deal” - aranjament - din spatele lui Nicușor Dan. O face în același spațiu în care lua promova politica USR, pe Facebook. El confirmă existența șpăgilor acordate de dezvoltatorii imobiliari, despre care dă impresia că are cunoștințe destul de aprofundate. Dar spune că acestea sunt mici în comparație cu „rețelele de furt” din Primăria Generală.

Ne puteți urmări și pe Google News

„– Primarul lasă reţelele de furt din bugetul primăriei să se desfăşoare la maxim (acolo e grosul de bani, șpăgile de la dezvoltatori sunt mici in comparație – bugetul total al primăriei e de miliarde de EUR anual). Nu se implica deloc, nici nu se uita la ceva, nu numește pe nimeni acolo. Sunt aceiași ca pe vremea lui Firea – doar ca fura mult mai mult acum. Furt la maxim garantat”, spune Andrei Caramitru, într-o postare pe Facebook.

Fiul marelui actor ia apărarea dezvoltatorilor imobiliari și acuză o campanie dusă împotriva acestora, pentru salvarea „boscheților” și a spațiilor verzi „pline de gunoaie si bălării”. Mai mult, acuză că orașul s-ar duce în cap în timp ce organizațiile civice luptă împotriva „burghejilor rechini”.

Andrei Caramitru

Andrei Caramitru Sursa foto: EVZ

Andrei Caramitru, apărătorul dezvoltatorilor imobiliari

Totodată, Andrei Caramitru susține că s-a ajuns la blocarea reabilitării spitalelor și a investițiilor publice din oraș. Iar efectele se văd asupra bugetului central.

„Totul bun si frumos pana acum. Banii curg gârlă la partide. Lumea aplaudă că «salvăm» boscheţi şi spații verzi pline de gunoaie si bălării. Orașul se duce in cap dar lumea nu înțelege nimic şi se bucură că luptăm contra burghejilor rechini. Acum însă efectele acestui deal încep să muște – pentru că blocarea totală înseamnă şi blocarea refacerii spitalelor, stațiilor de metrou, tuturor investițiilor publice din oraș. cu efecte și pe bugetul central. Şi începe chestia să cam scârțâie. Dar încă ține deal-ul, pentru că toate partidele se îmbogățesc (de asta nu are opoziție de fapt primarul în consiliu)”, a mai scris Andrei Caramitru.

El ia apărarea dezvoltatorilor imobiliari care sunt împiedicați să-și pună proiectele în practică de regulile impuse de Primărie generală.

„În schimb – primarul este lăsat sa se ocupe direct de “urbanism” si sa blocheze absolut tot dacă vrea – să continue identic munca de activist de blocaj de dinainte. Să stea ore să facă sute mii de acțiuni juridice pe la care le scrie singur, obsesiv. Şi este protejat cu toate hotărârile executorii şi amenzile pe care le încasează încălcând legea (amenzile personale sunt plătite de primărie de exemplu)”, a mai scris Andrei Caramitru.

Fost susținător fanatic al USR

Andrei Caramitru a fost unul dintre cei mai fanatici susținători ai USR. înainte de alegerile din 2020. Fost consilier al lui Dan Barna, fostul președinte al USR, Caramtru a fost îndepărtat ca urmare a declarațiilor controversate pe care le-a făcut.

După o pauză în care a evitat să se mai maifeste, Andrei Caramitru a revenit în spațiul public, cu noi declarații și acuzații. Doar că, a schimbat tabăra. Dintr-un susținător al USR, a devenit un înverșunat dușman. Iar de fiecare dată când are ocazia își critică foștii colegi ce altă dată. Iar criticile și atacurile sale se suprapun cu temele promovate de PNL, partidul de care pare să se fi lipit.

Ciprian Ciucu acuzații la adresa lui Nicușor Dan

Aceste acuzații, ale lui Andrei Caramitru, vin în contextul altui atac, lansat de Ciprian Ciucu, primarul de la Sectorul 6. Acesta a vorbit despre blocarea Podului Grant măsură care ar fi creat haos în trafic.

„După închiderea de cătrePMB a circulației pe Podul Grant, Sectorul 6 este blocat. Există un plan de dirijare a traficului la care participă Brigada Rutieră, Poliţia Locală a Sectorului 6 și Politia Locală a Sectorului 1. Cu toate acestea se circulă extrem de greu. Fac apel la Primăria Capitalei să se alăture, cu propria Poliție Locală, eforturilor de dirijare a traficului, sa iasă din Centru și în astfel de situații să vină și în cartiere”, a scris Ciprian Ciucu pe Facebook.

El îi propune lui Nicușor Dan să aloce mai mulți bani și să grăbească lucrările la Podul Grant. În acest sens sugerează ca constructorii să lucreze în trei schimburi ca să încheie cât mai rapid acest șantier.