Dezvoltator imobiliar în faliment. 30.000 de oameni dăduseră avans

Dezvoltator imobiliar în faliment. 30.000 de oameni dăduseră avans Un dezvoltator imobiliar a intrat în faliment / Sursa foto: korter.ro

Piața imobiliară se confruntă cu tot mai multe probleme în ultima perioadă. Un dezvoltator imobiliar a intrat faliment, dar în prealabil a încasat un avas pentru locuințe de la peste 30.000 de oameni.

Un cunoscut grup care dezvoltă proiecte imobiliare a anunțat că trei dintre cele patru companii a intrat în faliment. Firma a adunat, înainte de acest anunț, 1,4 miliarde de euro, sumă care reprezintă avans pentru locuințe. Banii au fost strânși de la peste 30.000 de oameni. Este vorba de una dintre filialele dezvoltatorilor imobiliari Project Immobilien, din Nürnberg, Germania.

Creșterea ratelor dobânzilor și costurile ridicate pentru construcții au dus la declararea falimentului. Cele trei companii au depus cerere de insolvență de curând, iar administratorii iau în calcul toate opțiunile de restructurare și continuarea proiectelor de construcții. Grupul Project operează 120 de proiecte și 20 de fonduri publice.

locuințe, construcție, dezvoltator imobiliar

Un nou faliment pe piața imobiliară / Sursă foto: Facebook

Este important de precizat că grupul a înregistrat vânzări de aproape 164 de milioane de euro în 2021, dintre care aproape 122 milioane euro au provenit de la Project Immobilien Management și aproximativ 23 de milioane eurode la Project Immobilien Wohnen und Gewerbe. Dezvoltatorul imobiliar avea în jur de 600 de angajați la acel moment.

Ne puteți urmări și pe Google News

Val de falimente pe piața imobiliară din Germania

Există tot mai multe rapoarte în Germania în care se explică faptul că dezvoltatorii nu pot vinde apartamente și case finisate pentru că potențialii cumpărători nu pot strânge suficienți bani pentru achitarea lor. Noile locuințe au devenit tot mai scumpe, iar accesul la credite ipotecare a scăzut.

Presa germană a relatat că în cazul în care dezvoltatorii vor avea probleme financiare, consecințele nu se vor vedea doar asupra investitorilor, ci vor avea de suferit și companiile de construcții. Ultimele date din Germania arată că numărul de insolvențe corporative a crescut semnificativ în iulie a acestui an.

Ultimul raport publicat de Oficiul Federal de Statistică din Wiesbaden, pe data de 11 august, a arătat că numărul cererilor de inițiere a procedurii de faliment de luna trecută a fost cu aproape un sfert mai mare decât în ​​aceeași lună a anului precedent, potrivit FAZ.