Evenimentul Zilei > Actualitate > Ancheta în cazul permisului găsit la Florinel Coman bate pasul pe loc. Procurorii români ignorați de autoritățile din Ucraina
Ancheta în cazul permisului găsit la Florinel Coman bate pasul pe loc. Procurorii români ignorați de autoritățile din Ucraina

Ancheta în cazul permisului găsit la Florinel Coman bate pasul pe loc. Procurorii români ignorați de autoritățile din Ucraina

Procurorii nu pot finaliza dosarul penal deschis pe numele fotbalistului Florinel Coman, pentru conducere fără permis, din cauza autorităților din Ucraina.

În luna februarie, Florinel Coman a fost oprit de poliție pe Autostrada Soarelui, după ce aparatul radar a indicat o viteză de 165 de km pe oră. Fotbalistul a prezentat la control un permis care ar fi fost eliberat în Ucraina. Cum autoritățile române aveau dubii cu privire la legalitatea documentului, a fost deschis un dosar penal. Florinel Coman este acuzat de conducere fără permis.

Dosarul fotbalistului a ajuns la Parchetul de pe lângă Judecătoria Lehliu Gară, iar procurorii nu-l pot închide fără un punct de vedere al autorităților din țara vecină. Autoritățile ucrainiene au fost solicitate să răspundă dacă Florinel Teodor Coman a urmat o școală de șoferi și a susținut examenul pentru obținerea permisului de conducere pe teritoriul acestei țări.

Doar că cererile părții române sunt ignorate de ucraineni care au blocat ancheta refuzând să ofere un răspuns oficial. Fără acest răspuns, anchetatorii nu pot stabili dacă permisul de conducere folosit de acesta reprezintă un act valabil sau nu.

sursa foto. cancan.ro

Cazul Florinel Coman

Jucătorul FCSB a fost oprit de un echipaj al Poliției Rutiere, la sfârștul lunii februarie, pe Autostrada Soarelui pentru că șofa cu 165 de km/h. Fotbalistul venea dinspre Constanța și se îndrepta către București. El le-a arătat polițiștilor un presupus permis internațional, emis pe teritoriul Ucrainei.

Polițiștii i-au confiscate documentul și au deschis un dosar penal pentru conducere fără permis.

„Au fost făcute demersuri pentru a se stabili dacă documetul prezentat de bărbatul în cauză este un act valabil pe teritoriul Ucrainei, obținut în urma unor examene teoretice și practice. Până acum, nu s-a primit, însă, niciun răspuns”, au declarat surse judiciare, conform gândul.ro.

Cât costă un permis de conducere ucrainean

Florinel Coman nu este singura persoană care circulă cu un permis ucrainean. Surse din Poliția Rutieră susțin că astfel de documente, eliberate în Ucraina se cumpără pentru sume  cuprinse între 600 și 1000 de euro.

Conform legii din țara vecină, pentru a obține un permis de conducere valabil în Ucraina, un cetățean trebuie să cunoască limba. De asemenea, el trebuie să fie rezident și să urmeze o școală de șoferi. Mai apoi, pentru a intra în posesia unui permis de conducere, solicitantul trebuie să dea un examen, teoretic și practic, tot în limba ucraineană.