Evenimentul Zilei > Actualitate > Anchetă de amploare. Cum a murit o pacientă de la Victor Babeș. Greșeala brancardierului i-a fost fatală
Anchetă de amploare. Cum a murit o pacientă de la Victor Babeș. Greșeala brancardierului i-a fost fatală

Anchetă de amploare. Cum a murit o pacientă de la Victor Babeș. Greșeala brancardierului i-a fost fatală

O pacientă de la Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din Capitală ar fi avut parte de un sfârșit tragic după ce un brancardier ar fi comis o greșeală majoră.

Incidentul care a uimit țara s-a petrecut la Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din Capitală, mai exact la secția de ATI unde pacienții sunt intubați. În secția de terapie intensivă a spitalului se tratează cele mai grave forme de COVID-19, pacienții având nevoie de supraveghere constantă și îngrijiri speciale.

O astfel de pacientă care era internată la secția de terapie intensivă ATI de la Spitalul Victor Babeș din Capitală și-a găsit sfârșitul într-un mod tragic, mai exact dintr-o greșeală a brancardierului de gardă.

Conform jurnaliștilor de la Stirile Pro TV,  aceasta ar fi fost dezintubată din greșeală de către un brancardier. Informațiile provin de la o sursă din spital ce a preferat să rămână anonimă.

Cum s-a comis greșeala fatală

Brancardierul ar fi trebuit să ridice din salon un pacient care decedase, însă l-ar fi încurcat și astfel ar fi ajuns să o dezintubeze pe femeie, care ar fi avut COVID 19.

Managerul spitalului a confirmat că un pacient a decedat în spital. Acesta a spus că a fost anunțată poliția, care va stabili dacă va fi demarată o anchetă.

Conducerea spitalului a confirmat decesul unui pacient de la ATI, care a murit din alte cauze decât cele naturale sau medicale și a anunțat polițiștii, conform procedurilor în rigoare.

„În seara de 10 decembrie, Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti a fost informată cu privire la decesul unei persoane internate într-un spital din sectorul 3. Având în vedere că subzistă suspiciuni cu privire la cauza decesului, Serviciul Omoruri a declanşat verificări, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3”, a transmis Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti.

Anchetatorii efectuează cercetări, în vederea stabilirii cauzelor şi condiţiilor în care s-a produs decesul, urmând a fi dispusă şi necropsia.