Evenimentul Zilei > Actualitate > Amintirile lui Dorin Tudoran despre Robert Turcescu: „L-am cunoscut în împrejurări STRANII”
Amintirile lui Dorin Tudoran despre Robert Turcescu: „L-am cunoscut  în împrejurări STRANII”

Amintirile lui Dorin Tudoran despre Robert Turcescu: „L-am cunoscut în împrejurări STRANII”

Scriitorul Dorin Tudoran, fost disident anticomunist, îşi aminteşte cum l-a cunoscut pe Robert Turcescu, cu care în timp a devenit chiar şi prieten. Însă acum este dezamăgit de parcursul pe care l-a avut: "Altfel, nu-i port grija. E un om bogat".

Dorin Tudoran spune că l-a cunoscut pe Turcescu în 2004, când jurnalistul îl anunţase ca potenţial candidat la Preşedinţie.

<L-am cunoscut pe Robert în împrejurări stranii. 2004. Îmi scrie o prietenă din București, foarte supărată, că a trebuit să afle nu de la mine, ci dintr-o emisiune a lui Robert Turcescu, despre candidatura mea la președinție ca soluție gândită și propusă personal de Ion Iliescu. Dacă mi s-ar fi spus “Bun sosit la noi, pe planeta Pământ, de la vila dumneavoastră de pe planeta Venus!”, n-aș fi fost mai uluit.I-am spus prietenei mele că e o intoxicare și am întrebat-o ”Dar Robert Turcescu, ăsta, cine e?” ”Cel mai bun ziarist al momentului. Un om de o cinste ireproșabilă. Face niște emisiuni de televiziune fără egal”>, îşi aminteşte Tudoran într-un text publicat pe voxpublica.ro.

Ulterior, el a rămas în relaţii "cordiale" cu Turcescu, însă mai are şi alte povestiri ciudate despre fostul jurnalist.

<După o vreme, aflu de la mogulul cel Rău și Urât că Robert ar dori să vină în trustul lui de presă părăsind televiziunea celuilalt mogul – mai Rău și mai Urât. “Ce crezi?” “Cred că trebuie să-l angajezi rapid.” “Vrea prea mulți bani.” “Foarte bine. Probabil că îi merită.” “Nu-l iau; ceva nu se leagă. De ce vrea el la mine, când îi merge foarte bine dincolo? Nu e în regulă. Cineva vrea să mi-l bage aici.” Paranoia, îmi zic. Nu l-a luat. Nu știu de când a început Robert să lucreze pentru servicii, dar astăzi îmi spun că poate mogulii nu suferă permanent de paranoia>, mai povesteşte Tudoran.

<Îmi pare foarte rău de Robert Turcescu. Nu de ce i se întâmplă azi – merită, din plin, acest dezastru. Îmi pare rău de talentul său de jurnalist. Altfel, nu-i port grija. E un om bogat>, este concluzia scriitorului despre Robert Turcescu.

 

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: