Evenimentul Zilei > International > Americanii par să-l regrete pe Trump. Sondajele arată o situație dezastruoasă pentru Joe Biden
Americanii par să-l regrete pe Trump. Sondajele arată o situație dezastruoasă pentru Joe Biden

Americanii par să-l regrete pe Trump. Sondajele arată o situație dezastruoasă pentru Joe Biden

Fostul președinte american Donald Trump l-a depășit pe actualul locatar de la Casa Albă, Joe Biden, în sondajele de opinie.

Ultimul sondaj Harvard-Harris a înregistrat o schimbare majoră în preferințele americanilor, Astfel, fostul președinte Donald Trump se bucură de aprecierea a 48 la sută dintre respondenți, în timp ce președintele Biden a scăzut la 46 la sută. Răsturnarea de situație vine la mai puțin de un an după ce Biden i-a luat locul lui Trump la Casa Albă.

Probleme pe toate fronturile pentru Administrația Biden

Procentele de aprobare ale lui Joe Biden au scăzut pe fondul îngrijorărilor legate de închiderea guvernului și de gestionarea retragerii din Afganistan.
Sondajul a evidențiat, de asemenea, diminuarea procentelor celor mai importanți membri ai administrației domnului Biden. Astfel, 55 la sută dintre cei care au răspuns întrebărilor consideră că Mike Pence a fost un vicepreședinte mai eficient decât Kamala Harris.
Situația ste de-a dreptul disperată în ceea ce-l privește pe actualul secretar de stat, Aproape două treimi dintre respondenți susțin că Mike Pompeo a fost un secretar de stat mai bun decât Antony Blinken.

Criticile la adresa Administrației Biden cu privire la gestionarea crizei din Afganistan a crescut semnificativ după ce 13 militari americani au fost uciși într-un atentat sinucigaș la aeroportul din Kabul la sfârșitul lunii august.

Nemulțumirea este amplificată de creșterea numărului de cazuri de coronavirus în SUA și de progresul lent al reformelor democratice prin Congres. Imigrația SUA a rămas, de asemenea, în prim-plan în ultimele săptămâni, mai ales că haitienii care fug de turbulențele politice și urmările cutremurului haitian au ajuns la granița SUA.
Weekendul trecut SUA au început să-i deporteze pe cei rămași într-un oraș de frontieră din Texas, unde aproximativ 13.000 de migranți au creat o tabără improvizată sub un pod. Mulți o consideră pe Kamala Harris responsabilă pentru eșecurile politicii de imigrare. La rândul său, secretarul de stat Blinken este criticat pentru erorile făcute în timpul evacuării SUA din Afganistan, potrivit Times.

Mark Penn, director la Harvard-Harris, consideră că„problemele crescânde pe toate fronturile au condus la concluzia surpriză că Trump este acum văzut ca fiind un președinte la fel de bun ca Biden. Luna de miere a fost înlocuită de remușcările pentru alegerea făcută”.

Echipa lui Biden, mai slabă decât cea a lui Trump?

„Oamenii îl văd pe Pence ca un vicepreședinte mai bun cu zece procente și îl consideră pe Pompeo copleșitor mai bine decât pe Blinken”, scrie The Daily Express.

Sondajul a fost realizat pe un număr de 1,578 de alegători înregistrați. Nu este singura cercetare socilogică în care Biden pare să piardă teren.

Un sondaj realizat de Colegiul Emerson la sfârșitul lunii august a arătat că 47% dintre cei chestionați susțin o candidatură a lui Trump în 2024, cu un punct de avans față de Biden. Avantajul lui Trump se încadra, însă, în marja de eroare de 2,7 puncte a sondajului.

Între timp, Biden se confruntă cu ratinguri de aprobare în scădere, sondajul Harvard- Harris înregistrînd pentru prima oară o scădere a opiniilor favorabile sub pragul de 50%, notează Newsweek.

 

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: