Evenimentul Zilei > International > Ambasadorul SUA, mesaj cu tâlc pentru români! E legat de tehologia 5G…
Ambasadorul SUA, mesaj cu tâlc pentru români! E legat de tehologia 5G…

Ambasadorul SUA, mesaj cu tâlc pentru români! E legat de tehologia 5G…

Adrian Zuckerman, ambasadorul SUA în România, dorește întâmpinarea revoluției 5G.

Românii sunt îndemnați să aprecieze revoluția tehnologiei 5G, potrivit ambasadorului SUA în România, Adrian Zuckerman. El a transmis, prin intermediul unui editorial postat pe site-ul Ambasadei acest sfat.

Huawei rămâne alegerea greșită”

”Huawei rămâne alegerea greșită. De ce? Pentru că națiunile nu trebuie să încredințeze securitatea cetățenilor lor unei companii inculpate pentru furt de proprietate intelectuală, conspirații, fraudă cibernetică, fraudă bancară, afaceri necinstite. Sau pentru că a ajutat Iranul să evite sancțiunile menite să oprească țara de la finanțarea terorismului.

Huawei a fost implicată în infracțiuni și comportament infracțional din Republica Cehă până în Sierra Leone și în nenumărate țări aflate între ele. 5G este o revoluție în tehnologia digitală. Nu doar o evoluție și trebuie să fie sigură. Așa cum se dezvoltă acum internetul, mă simt confortabil că telefonul meu inteligent să vorbească mășinii mele.

Dar refuz să ​îl las să comunice cu comuniștii chinezi și cu statul lor care supraveghează tot. România trebuie să ia o decizie. Ea trebuie să țînă cont de securitatea să, de alianțele sale, de istoria să și cu cine vrea să facă afaceri”, a explicat ambasadorul SUA în România, Adrian Zuckerman, într-un editorial publicat pe site-ul ambasadei.

Potrivit ambasadorului SUA, sub conducerea președintelui Trump, Statele Unite și alte democrații din întreaga lume au ales libertatea.

”România a ales și ea libertatea”

”România a ales și ea libertatea. Alături de țări asemănătoare, care cred în transparență, stat de drept și securitate. România, ca alte state curate care folosesc tehnologia 5G, ar trebui să accepte doar cele mai înalte standarde de securitate”, a transmis Zuckerman.

”În timp ce România își decide viitorul digital, dau un simplu sfat care m-a ghidat pe mine decenii întregi:

”Când cineva îți arată cine e, crede-l de la început”. Aceste cuvinte spuse de poetă americană și activistă pentru drepturile omului Maya Angelou sunt foarte adevărate. Și i-aș întreba pe cei care vor standarde flexibile pentru securitatea digitală a cetățenilor lor, sau care vor să deschidă calea comuniștilor chinezi pentru a controla infrastructură Românie. Ce altceva ar trebui să demonstreze Partidul Comunist Chinez pentru a-l crede? Nu este expansiunea teritorială de ajuns, lagărele de concentrare pentru uiguri nu arată cu cine avem de-a face? Comportamentul Chinei în Tibet sau încălcarea drepturilor omului în Hong Kong nu vă arată nimic?”

Ambasadorul american, laude la adresa lui Klaus Iohannis

”Președintele Iohannis, ca și Președintele Trump, a abordat această chestiune dintr-o perspectivă clară și informată din istorie. Eforturile Președintelui Iohannis de a încheia munca începută acum 30 de ani și de a curăța România de ultimii baroni roșii și moștenirea lor coruptă sunt lăudabile. Acum un an, Președintele Iohannis a promis împreună cu Președintele Trump să evite riscurile de securitate generate de investițiile chineze și implicarea acestora în rețelele 5G. Președintele Iohannis a fost la fel de clar când a spus: ”Nu vrem să ajungem ca sistemele esențiale să fie operate de companii care nu sunt de încredere”, a spus ambasadorul.

Huawei, controlată de Beijing

”Huawei nu are o structură transparentă a acționariatului său, este profund neetică și nu poate fi trasă la răspundere de niciun sistem judiciar imparțial din China, a spus oficialul american.
Mașina de propagandă comunistă chineză a făcut eforturi mari asupra României și a susținut că Huawei este prinsă în ”războiul comercial” dintre Statele Unite și China. Nu este. Statele Unite nu încearcă să conducă decizia spre o firmă sau altă. Statele Unite nu vor avea însă încredere într-un aparat străîn agresiv, care să supravegheze fiecare aspect al vieții noastre.

Există numeroase companii care oferă soluții 5G. Cum ar fi Nokia, Ericsson și Samsung. Acestea au o valoare adăugată: nu sunt aliniate unui guvern comunist, armatei și celor care încalcă în mod grosolan drepturile omului.

Când ideea falsă a propagandiștilor privind războiul comercial eșuează, ei recurg la o altă manevră a comuniștilor. Amenință. Huawei susține că mii de locuri de muncă și miliarde de euro sunt puse în pericol. Ignorați încercările noastre de a vă controla și practicile noastre sclavagiste de muncă, în caz contrar muncitorii voștri și economiile națiunilor voastre vor fi pedepsite. Din nou, aceasta este o minciună.

Ericsson are de două ori mai mulți angajați în România și deja produce echipament 5G aici. Informația și infrastructura sunt puteri care nu ar trebui transferate națiunii chineze, care se supune unui autoritarism absolut, de pe urma căruia România și multe alte țări est-europene încă se refac”, a declarat ambasadorul american, potrivit antena3.ro.