Evenimentul ZileiInternationalAmbasadorul Rusiei în SUA, Anatoli Antonov, susține că la Moscova se produc schimbări din cauza eșecului din Ucraina

Ambasadorul Rusiei în SUA, Anatoli Antonov, susține că la Moscova se produc schimbări din cauza eșecului din Ucraina

Ambasadorul Rusiei în SUA, Anatoli Antonov, susține că la Moscova se produc schimbări din cauza eșecului din Ucraina
Ambasadorul Rusiei în SUA a sugerat divizări în ierarhia Kremlinului din cauza războiului dezastruos din Ucraina. Trimisul Anatoli Antonov a susținut că America îi dă în secret lui Vladimir Putin termenii negocierilor pentru a opri luptele.

Strategia lui Vladimir Putin

Acesta vine pe fondul unui eșec clar al armatei ruse de a face noi progrese semnificative în eforturile sale de a invada zonele din estul Ucrainei. Antonov, în vârstă de 67 de ani, a sugerat că unii din structurile de putere ale Kremlinului sunt gata să renunțe la luptă, să retragă trupele invadatoare și chiar să se „căiască” – subliniind în același timp că nu se numără printre cei dispuși să capituleze.

Diplomatul de rang înalt a spus: „Americanii ne împing la negocieri, dar cu anumite condiții. Aș preciza trei dintre ele. În primul rând, să oprească acțiunile militare ca parte a operațiunii militare speciale. În al doilea rând, să ne mutăm trupele înapoi acolo unde erau înainte de 24 februarie. Al treilea este „să ne pocăim pentru tot ce am făcut”.

Antonov i-a spus prezentatorului TV de stat rus Vladimir Soloviov: „Desigur, spunem ferm și clar și suntem siguri de acest lucru – cel puțin diplomații ruși care lucrează aici nu vor avea partea de o capitulare. Suntem ferm convinși – și ar fi fost mai greu să lucrăm fără această certitudine – că toate sarcinile stabilite de Comandantul suprem vor fi îndeplinite pe deplin. Nu ne vom preda niciodată și nu ne vom întoarce niciodată”.

Spunând „cel puțin diplomații ruși care lucrează aici”, el a părut să sugereze că alții erau mai puțin siguri de mesajul său. Veteranul ambasador nu a reușit să-l menționeze pe nume pe Vladimir Putin, în schimb s-a referit la el drept „Comandantul suprem”. Făcând acest lucru, el explică clar că strategia militară – văzută ca viciată chiar și în securitatea și gradele militare rusești – este a lui Putin și numai a lui.

Războiul din Ucraina. Implicarea SUA

În alte declarații, Antonov a făcut ecou altor figuri din elita rusă că actuala confruntare est-vest cu Ucraina ar putea declanșa război nuclear. El a declarat pentru televiziunea rusă: „Situația de astăzi este extrem, extrem de periculoasă. SUA sunt atrase din ce în ce mai puternic în conflict cu cele mai imprevizibile consecințe pentru relațiile dintre cele două puteri nucleare”.

El a susținut că diplomații ruși s-au confruntat cu amenințări cu violență fizică și că agențiile de informații americane căutau să ia contact cu trimișii săi. De când Rusia a invadat Ucraina pe 24 februarie, întâlnirile față în față cu oficialii americani s-au încheiat, a spus el.

„Este ca o fortăreață asediată. Practic, ambasada noastră funcționează într-un mediu ostil. Angajații Ambasadei primesc amenințări, inclusiv amenințări cu violență fizică. Agenții de la serviciile de securitate americane stau în afara ambasadei Rusiei, oferind numere de telefon CIA și FBI, care pot fi apelate pentru a stabili contactul”. CIA și FBI au refuzat să comenteze, a raportat Reuters potrivit Mirror.co.uk.


Accesează: