Alin Oprea rupe tăcerea, după 18 ani. Adevărul din spatele destrămării trupei Talisman

Alin Oprea rupe tăcerea, după 18 ani. Adevărul din spatele destrămării trupei Talisman Alin Oprea. Sursa foto: Arhiva EVZ

După aproape două decenii de la destrămarea trupei Talisman, Alin Oprea a rupt tăcerea și a explicat adevăratul motiv din spatele disputelor pe care le-a avut cu colegul său de trupă, Tavi Colen.

Artistul și-a acuzat fostul prieten de trădare și de însușirea muncii sale de-o viață, susținând că Tavi s-a focalizat exclusiv pe succes, bani și femei, neglijând astfel munca, muzica și respectul față de public.

Alin Oprea, acuzații grave la adresa lui Tavi Colen

Cântărețul trupei Talisman spune că după atât timp în care a păstrat tăcerea, consideră că acum a venit momentul să spună lucrurilor pe nume, pentru a nu mai exista în continuare neclarități.

Lui Tavi Colen i se potrivește zicala: <<HOȚUL STRIGĂ HOȚII!>> El m-a înjunghiat pe la spate nu invers! El mi-a furat munca de o viață, nu invers!

Ne puteți urmări și pe Google News

Nu l-au interesat niciodată munca, muzica sau publicul. Au contat doar succesul, banii și femeile!”, a declarat Alin Oprea.

Acesta spune că Tavi nu încetează să-l denigreze și să arunce în el cu tot felul de neadevăruri, nici măcar în ziua de azi.

Artistul spune că numele trupei a fost dat de el, iar atunci când colegul său de trupă l-a auzit, a trebuit să se uite în dicționar la semnificația cuvântului, pentru că nu știa ce înseamnă „Talisman”.

Denumirea proiectului Talisman a fost data de mine în 1994 din motivele spirituale înălțătoare.

Formația Talisman era de fapt redenumirea Trupei Sin (Alin Oprea, Alexandru Malschi, Lucian Cioargă și Emil Haja), toți Turdeni, la care se alătură  Silviu Octavian Calugăru (viitorul Tavi Colen) în 1996.

Piesele primului album Talisman 1997, inclusiv mega hit-ul <<Atât de singur>> au fost compuse de mine și cântate încă din 1993 cu trupele Sin, Compact și Sfinx Experience dar și solo. Aceste piese sunt declarate încă din acele vremuri la Uniunea Compozitorilor și Muzicologilor UCMR ADA pe numele compozitorului Alin Oprea”.

Trupa Talisman

Trupa Talisman. Sursa foto: Arhiva EVZ

Momentul în care și-a pierdut încrederea în Tavi Colen

Alin Oprea a declarat că în 1998, Tavi Colen s-a autoproclamat abuziv Președintele Fundației Culturale Talisman, organismul care gestiona întreaga activitate a trupei, incluzând contractele, banii și bunurile Formației Talisman.

Astfel, el a rămas practic fără niciun drept patrimonial.

Acela a fost momentul în care, spune Alin Oprea, s-a considerat trădat de cel pe care mai înainte îl considera un frate.

Dacă până atunci eram ca doi frați, după acest moment, încrederea mea în Tavi Colen a dispărut, considerând acțiunea lui de a se autoproclama Președintele Fundației Talisman, drept TRĂDARE!

În 2004, Formația Talisman se declară și se înregistrează public la OSIM (Oficiul de Stat pentru Invenții și Mărci) pe numele deținătorului de drept Alin Oprea, cel care a înființat Formația Talisman, care i-a dat numele și care a compus toate hiturile trupei”, a declarat artistul.

De altfel, spune Alin Oprea, Tavi Colen a ridicat în 2006 o serie de pretenții financiare fără precedent înainte să părăsească formația, iar pentru că acestea nu au fost acceptate, a decis să preia totul în mod abuziv.

„Tavi Colen, fiind Președinte al Fundației Talisman, preia abuziv toate contractele în desfășurare, banii, mașininile formației (două dubițe) și sistemul profesional de sonorizare.

Alin Oprea reușește cu greu să treacă pe numele său un singur contract pe drepturi de autor la piesa << Atât de singur>>, pe care Tavi îl făcuse ilegal pe numele lui (Fundația Talisman). Firma de telefonie mobilă care contractase piesa pentru o reclamă, s-a sesizat și a refăcut contractul pe numele compozitorului real, Alin Oprea.

Acesta este practic contractul pe care Tavi îl invocă, ca motiv de placare de la Talisman, împreună cu alte două motive puerile, legate de consumul de alcool și intervenția fostei mele soții în treburile formației”, a mai explicat Oprea.

 

Alin Oprea

Alin Oprea. Sursa foto: Facebook

Alin Oprea dezvăluie condițiile puse de Tavi Colen pentru a nu pleca din Talisman

De altfel, Alin Oprea a dezvăluit motivele puse de fostul său coleg de trupă pentru a nu părăsi formația Talisman. Numai că, niciuna dintre pretențiile ridicate nu au fost acceptate de cei râmași în trupă, iar acum Alin Oprea îl acuză de șantaj emoțional.

„Acestea au fost:

  1. Banii din concerte să se împartă preferențial în favoarea lui. El să ia jumatate din bani, iar cealaltă jumătate să se împartă între mine și ceilalți 4 membrii ai formației.
  2. Tavi să aibă dreptul să cânte singur, fără  Formația Talisman la evenimente, piesele din repertoriul trupei compuse de mine, asta implicând ca noi ceilalți să stăm acasă.
  3. Toți banii încasați din Drepturi de Autor să se împartă egal între noi doi, chiar dacă doar eu eram compozitorul pieselor”, a declarat Alin Oprea pentru Click!