Alimentul care aduce ghinion de Revelion. Nu trebuie să fie pe masa ta festivă

Alimentul care aduce ghinion de Revelion. Nu trebuie să fie pe masa ta festivă Sursa foto: 72410838 © Alexander Raths | Dreamstime.com

Un anumit aliment poate să îți aducă ghinion dacă este consumat de Revelion. El nu trebuie să existe pe masa festivă de pe 31 decembrie. Cu toate astea, bucătarii au dezvăluit cu ce produse poți să îl înlocuiești.

Alimentele din carne de pasăre, în special de pui pot aduce ghinion și mari probleme, dacă sunt consumate în seara de Revelion. Cu toate astea, strugurii, verdețurile, peștele, carnea de porc, leguminoasele și prăjiturelele îți vor aduce noroc și iubire anul următor.

O altă tradiție spune că nu este bine să mâncăm nuci pentru că vom fi cam „tari de cap" tot anul, și nici raci sau crabi pentru că ar însemna să nu atingem niciun obiectiv în noul an.

De Revelion este bine să mâncăm 12 boabe, fiecare boabă este echivalentul unei luni din an. Ele trebuie consumate pe ritmul ultimelor douăsprezece bătăi ale ceasului cu pendula, chiar la 12 noaptea. Și varza își va aduce noroc de Revelion. Ea este simbolul banilor, iar oamenii din toată lumea o pun pe masa festivă.

Ne puteți urmări și pe Google News

Alimentele care aduc noroc de Revelion

Fasolea, mazărea și lintea atrag banii. Alimentul vedetă de Revelion este carnea de porc. Ea semnifică prosperitate, iar în unele țări masa se decorează cu purcei de marțipan. Să nu uităm de pește. Consumul de pește pe 1 ianuarie aduce recoltă bună în noul an. Tradiția românească spune că peștele alungă necazurile. Mai mult, peștele de pe masa de Revelion înseamnă un an nou lipsit de griji și de greutăți.

Sursa: Pixabay

Și dulciurile sunt importante. Cozonacii și pâinea dulce nu trebuie să lipsească. Ele trebuie umplute cu bănuți și cu răvașe. Acestea aduc prosperitate și prietenie, potrivit Doctorulzilei.

Pe masa de Revelion trebuie să avem și tăieței. Ei reprezintă longevitate în cultura est-asiatică. Mai mult, șampania băută la 12 noaptea aduce belșug în anul viitor. Este important ca în pahar să nu rămână niciun strop de băutură, ca dorințele pentru noul an să se îndeplinească.

Cele mai cunoscute alimente de Revelion în România sunt cârnații de porc, salata de boeuf, piftia, peștele, sarmalele și toba. Majoritatea aleg să bea vin roșu, șampanie sau tărie. Mai mult, nu există petrecere de Revelion fără muzică și voie bună.