Alimentele pe care nu trebuie să le consumați niciodată înainte de a bea alcool. Ce efecte au asupra corpului

Alimentele pe care nu trebuie să le consumați niciodată înainte de a bea alcool. Ce efecte au asupra corpului Sursa: Arhiva EVZ

Când vine vorba de consumul de alcool în timpul unei ieșiri nocturne, știm cu toții cât de important este să-ți pregătești stomacul. Din păcate, cei mai mulți aleg să mănânce niște alimente pline de carbohidrați sau gustări oferite de baruri înainte de a începe distracția, dar s-a dovedit că este o decizie extrem de proastă.

Sunt patru alimente care trebuie evitate înainte de a bea alcool. Potrivit dieteticianului Amanda Sauceda, există patru grupe de alimente care ar trebui evitate cu orice preț înainte de a bea - inclusiv tot ce este prăjit.

Acest lucru se datorează faptului că alimentele prăjite sau gustările de la bar - cum ar fi puiul sau chipsurile - de obicei nu includ o varietate suficient de bună de nutrienți pentru a vă menține stomacul sănătos în timp ce sorbiți vin sau bere.

Ce probleme puteți avea cu stomacul dacă le consumați

Dieteticianul a spus că o altă interdicție pe partea alimentară este orice ar putea declanșa arsuri la stomac. De exemplu, alimente picante, precum curry, ciocolată sau chiar mentă.

Ne puteți urmări și pe Google News

Conform cercetărilor realizate de Best Practices in Research - Clinical Gastroenterology, tipul de grup de alimente probabil va irita și mai mult sistemul digestiv. În mod similar, mâncărurile care te fac adesea să te simți umflat nu sunt o idee bună înainte de a ieși seara la bar.

Amanda Sauceda a explicat: „Aș evita alimentele care te fac să te simți umflat sau gazos. Și din moment ce alcoolul vă poate supăra intestinul, alegerea alimentelor obișnuite vă va menține un stomac fericit”.

Între timp, cofeina este, de asemenea, pe lista neagră, deoarece băuturile care includ cofeină suplimentară vă pot face mai agitat. La rândul lor, vă pot avea un impact negativ, deoarece „vor ajuta la mascarea simptomelor consumului de alcool, ceea ce vă poate da falsul sentiment că puteți bea mai mult”.

Ce este recomandat să mâncați înainte de a bea alcool

În schimb, Amanda spune că ar trebui să optați pentru unele alternative mai sănătoase - orice, de la guacamole la omletă. Dezvăluind motivul pentru care guacamole (sos mexican pe baza de avocado extrem de gustos si de sănătos) este o alegere bună, şi spune: „Guacamole ca aperitiv este grozav, deoarece avocado este o sursă bună de grăsimi sănătoase care va ajuta la încetinirea absorbției alcoolului”.

Celelalte sugestii de a mânca înainte de a savura alcool includ fulgi de ovăz, afine, iaurt, pui la grătar cu salată, cartofi copți şi mezeluri. Toate aceste alimente ajută stomacul să facă fată la alcoolul pe care-l consumați la petrecere, scrie thesun.