Evenimentul Zilei > Social > Alimente de evitat când e caniculă. Poți avea probleme grave de sănătate
Alimente de evitat când e caniculă. Poți avea probleme grave de sănătate

Alimente de evitat când e caniculă. Poți avea probleme grave de sănătate

Temperaturile ridicate pot duce la alterarea rapidă a alimentelor. Este important să ne aprovizionăm doar din surse sigure și să verificăm cu atenție aspectul alimentelor, dar și ambalajul.

Un nou val de caniculă este anunțat zilele următoare în România. În perioadele cu temperaturi ridicate trebuie să fiți foarte atenți de unde cumpărați alimente, dar și la aspectul acestora și modul în care au fost depozitate. Căldura poate altera foarte ușor produsele alimentare. Este recomandat să vă aprovizionați doar din locuri autorizate.

„Nu cumpărați produse alimentare din locuri neautorizate. Comerciantul nu poate să asigure condițiile optime de transport, depozitare și comercializare și de asemenea, nu vă poate elibera bonul fiscal prin care să justificați tranzacția comercială. Astfel, riscați să cumpărați produse nesigure sau neconforme care vă pot afecta sănătatea“, transmite InfoCons.

Atenție la aspectul produselor

Trebuie să fiți foarte atenți la cum arată produsele pe care le cumpărați. Mai ales cele de originile animală se por altera rapid atunci când sunt ținute la temperaturi necorespunzătoare.

„Verificați cu atenție caracteristicilor produsului (culoare, aspect, miros). Refuzați produsele alterate din cauza temperaturilor ridicate care prezintă un aspect de mâzgă, miros de acru, aspect spongios de început de fermentare, dar și o consistență moale-înghețată.

Atunci când cumpărați anumite produse, verificați ca ambalajul să nu fie bombat, deformat sau rupt. Dacă ambalajele prezintă aceste caracteristici, înseamnă că produsele nu mai prezintă deplină siguranță pentru sănătatea dumneavoastră“, potrivit informării InfoCons.

Atenție la peturi

Foarte periculoase pentru sănătate sunt băuturile ambalate în sticle de plastic dacă acestea au fost ținute în soare. Este bine să le cumpărați pe cele care sunt depozitate la frigider.

„În ceea ce privește produsele de tip apă minerală naturală, apă de masă, sucuri de fructe, băuturi răcoritoare, acordați atenție la modalitatea de depozitare. Expunerea la soare a acestor produse, ambalate în peturi de plastic, poate conduce la deteriorarea caracateristicilor produselor menționate“, se mai arată în informare.

De asemenea, pe timp de caniculă esre bine că consumăm cât mai multe legume și fructe și să ne hidratăm corespunzător. Este recomandat să evităm deplasările la orele prânzului și să purtăm haine deschise la culoare.