Evenimentul Zilei > Social > Alimente care protejează de coronavirus. Sfatul medicului nutriționist
Alimente care protejează de coronavirus. Sfatul medicului nutriționist

Alimente care protejează de coronavirus. Sfatul medicului nutriționist

Consumul anumitor alimente, în această perioadă, ne protejează de infecția cu noul coronavirus, susține un medic nutritionist.

Expertul în boli metabolice și nutriție Simona Carniciu a vorbit despre alimentele care trebuie consumate în această perioadă pentru a preveni infecţia cu noul coronavirus și pentru a ne crește imunitatea.

„Este foarte important să avem grijă înainte de a ne îmbolnăvi, să prevenim, să avem un organism care să fie sănătos, în aşa fel încât să putem facem mult mai uşor faţă bolii. Dacă organismul este slăbit din punct de vedere al imunităţii, din punct de vedere al florei intestinale care acum este importantă în evoluţia bolii SARS-CoV-2”, a spus medicul nutritionist, conform Antena 3.

Alimentele bogate în fier țin la distanță coronavirusul

Potrivit spuselor sale este foarte important să avem grijă de alimentație și să începem să luăm măsuri acolo unde există anumite boli.

„Noi trebuie să avem grijă să avem alimente bogate în fier, pentru că sunt probleme de anemie în aceste cazuri. Trebuie să avem alimente bogate în glutamină, vitaminele B1, B6, B12. De exemplu, avem nevoie de ouă care le cam cuprind pe toate, de multe legume care să fie cât mai colorate. Avem nevoie de ghimbir, de lămâi, de orice este bogat în fier, de la alimentele verzi, până la ficat. Cu toţii știm că este bogat în fier”, a precizat Simona Carniciu.

Medicul a mai adăugat că din alimentație nu trebuie să lipsească vitamina C și suplimente care să protejeze endoteriul vascular și pentru imunitate.

„Nu trebuie să uităm că ne trebuie vitamina C în doze destul de mari, trei-patru mii, mai ales că deja s-a instalat boala şi începi să ai simptome. Nu strică să avem suplimente care să protejeze endoteriul vascular. Sunt deja pe piaţă şi suplimente şi medicamente”, a mai spus Simona Carniciu.

Diabeticii și obezii trebuie să aibă grijă

În opinia medicului Simona Carniciu, o grijă deosebită trebuie să aibă, la alimentație, persoanele diabetice și cele care au probleme cu greutatea.

„Unde sunt persoane diabetice să fie bine trataţi, bine controlaţi prin regim alimentar şi prin tratamentul medicamentos. Bolile de inimă, la fel, trebuie neapărat să fie bine controlate medicamentos şi la fel şi prin regimul alimentar. Bolile neurologice şi cel mai important, obezitatea care până acum nu prea a impus atât de multe probleme imediate”, a spus medicul Simona Carniciu.

Ea a precizat că problemele pe care le generează infecția cu noul coronavirus sunt mult mai vizibile la pacienții cu diabet sau la cei obezi și de aceea acestea trebuie să aibă foarte multă grijă la alimentele pe care le consumă.

„Iată că de data aceasta, SARS-CoV-2 afectează destul de mult și pe termen lung, problemele sunt mult mai vizibile, inclusiv la pacienții diabetici sau obezi. Când spun pe termen lung, vă spun că, din propria experiență din cazurile din familia mea și nu numai, din ce am discutat în spital, pentru că două săptămâni am fost legată telefonic aproape non-stop de Spitalul Victor Babeș, am aflat foarte multe cazuri, foarte multe evoluții ciudate ale acestei boli, SARS-CoV-2”, a precizat medicul.

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: