Evenimentul Zilei > Sport > Noul coronavirus lovește în fotbal. O echipă de tradiție a rămas fără jucători
Noul coronavirus lovește în fotbal. O echipă de tradiție a rămas fără jucători

Noul coronavirus lovește în fotbal. O echipă de tradiție a rămas fără jucători

Universitatea Cluj, una dintre echipele de tradiție din România a fost decimată de noul coronavirus, având nu mai puțin de 18 jucători declarați pozitiv la testările făcute.

Universitatea Cluj este una dintre echipele de fotbal cele mai cunoscute din România, chiar dacă evoluează în cea de-a doua ligă a campionatului. Gruparea ardeleană se confruntă cu un număr foarte mare de cazuri de infectare cu noul coronavirus, și se vede pusă în imposibilitatea de a mai disputa jocurile programate în campionat.

Astfel, meciul dintre FC Rapid Bucureşti şi Universitatea Cluj, care era programat pentru luni, cu începere de la ora 18:00, la Buftea, în cadrul etapei a 10-a a ligii a II-a de fotbal, a fost amânat. În lotul clujenilor au fost descoperite un număr de 23 de cazuri de COVID-19. Este vorba de 18 jucători și 5 membri ai staff-ului auxiliar.

„Având în vedere cele 23 de cazuri pozitive (18 jucători şi 5 membri ai staff-ului auxiliar), FC Universitatea Cluj nu a obţinut acordul din partea Direcţiei de Sănătate Publică pentru disputarea meciului cu Rapid Bucureşti de luni, 2 noiembrie. Partida va fi reprogramată de Federaţia Română de Fotbal la o dată ce va fi anunţată ulterior”, au transmis reprezentanții clubului din Cluj, printr-un comunicat de presă pe care l-au publicat pe site-ul oficial.

Potrivit comunicatului postat pe site-ul oficial, în această perioadă Universitatea Cluj colaborează în permanenţă cu autorităţile competente pentru a gestiona cu eficiență situaţia epidemiologică şi face toate eforturile care se simpun pentru a reveni cât mai curând în activitatea competiţională. De menționat că în data de 27 octombrie, Universitatea Cluj anunţa că are cinci jucători şi doi membri ai staff-ului auxiliar infectați cu noul coronavirus, conform testelor efectuate la club.

Partida FC Rapid București – Universitatea Cluj este cea de-a treia din etapa a 10-a care se amână din cauza numărului mare de infectări cu noul coronavirus. Pe lângă jocul care ar fi trebuit să se desfășoare la Buftea, au mai fost amânate partidele CSM Reşiţa – CS Concordia Chiajna şi FK Csikszereda Miercurea Ciuc – Pandurii Lignitul Târgu Jiu.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.