Actorul Alexandru Arşinel a fost externat de la Institutul Matei Balş, unde a fost internat după ce s-a infectat cu noul coronavirus. Externarea a avut loc luni, 10 mai, la trei săptămâni după ce cunoscutul actor și soția sa au contactat COVID-19.

El s-a îmbolnăvit la două luni după ce s-a vaccinat împotriva coronavirusului. Soții Arșinel, Alexandru și Marilena au fost depistați pozitiv la testarea pentru noul coronavirus pe 20 aprilie și au făcut o formă ușoară a bolii COVID-19. În  luna ianuarie, actorul a făcut prima doză de vaccin anti-COVID, fiind imunizat cu serul dezvoltat de Pfizer, iar în data de 10 februarie a primit rapelul.

Doctorul Adrian Marinescu, director medical la Institutul „Matei Balș”, declara recent că forma ușoară de boală pe care a dezvoltat Alexandru Arișinel s-a datorat vaccinării anti-COVID-19.

„Cazul Arşinel este dovada că, dacă ne vaccinăm, facem o formă ușoară. Probabilitatea este mai mică să mă infectez dacă m-am vaccinat, dar, dacă o fac, e o formă uşoară. Nu a avut nevoie de oxigen (actorul Alexandru Arşinel, n.r.)”, a mai spus Adrian Marinescu.

Actorul se simte bine după trei săptămâni

Directorul Teatrului de Revistă Constantin Tănase din București Alexandru Arșinel, a declarat că se simte bine şi a fost externat, după trei săptămâni de tratament la institutul „Matei Balș” din București.

„Chiar acum mă externează, mă simt bine. Medicii au decis că sunt bine din punct de vedere al sănătății. M-ați sunat chiar în momentul externării, mă așteaptă fiul meu jos”, a declarat Alexandru Arșinel, după externare, citat de Gândul.ro

Alexandru Arșinel suferă și de alte afecțiuni

Pe lângă infectarea cu SARS-CoV-2 actorul suferă și de alte afecțiuni, iar printre ele se numără și diabetul.

În anul 2013, Alexandru Arșinel a fost supus unui transplant de rinichi, la o clinică din Cluj Napoca. La acel moment, intervenția pe care a suferit-o a fost controversată, mai ales când s-a aflat că actorul a primit transplantul peste rând, chiar în ziua în care s-a înscris pe lista de așteptare.

Totodată, în 2017, actorul a fost supus unei intervenții la inimă, moment în care i-a fost montat un stent.