Evenimentul Zilei > Actualitate > Cod roșu după ultima descoperire despre COVID-19. Pericolul este uriaș
Cod roșu după ultima descoperire despre COVID-19. Pericolul este uriaș

Cod roșu după ultima descoperire despre COVID-19. Pericolul este uriaș

La o grădină zoologică din India, opt lei s-au infectat cu coronavirus, după cum au arătat testele efectuate. Virusul a fost transmis de un angajat.

Continuă se apară cazuri de transmitere a coronavirusului de la om la animal. Un ultim astfel de exemplu a apărut la o grădină zoologică, din Hyderabad (India) acolo unde opt lei au fost testați pozitiv. Saliva acestor patrupede a fost testată de specialiștii de la CSIR-Center for Cellular and Molecular Biology din Hyderabad. Iar concluziile au fost clare. Leii au coronavirus. Confirmarea a venit pe cale oficială.

„Probele de salivă ale leilor asiatici au fost testate temeinic și s-au dovedit a fi pozitive. Deoarece trăiau îndeaproape, trebuie să fi fost răspândit printre ei”, a declarat Rakesh Mishra, consilier al premierului Indiei. Se fac în continuare cercetări, după cum a mai precizat Mishra.

Sunt tot mai multe cazuri de animale care au luat virusul de la oameni

„Acum dezvoltăm o metodă de testare a probelor de fecale. Această metodă ar fi utilă în viitor, de fiecare dată când nu este posibilă colectarea probelor de salivă de la animale sălbatice”, a mai spus Rakesh Mishra.

Rezultatele testelor făcute leilor de la grădina zoologică au relevat faptul că nu este vorba despre o tulpină nou, necunoscută a coronavirusului. Ci de una dintre cele care circulă și la oameni. În ceea ce privește starea lor de sănătate, reprezentantul autroităților indiene a spus că „Sunt bine, au simptome ușoare, dar mănâncă bine”. Există mari șanse ca animalele să contracteze virusul care a dat lumea peste cap. Este vorba despre mamifere.

Leii au contractat virusul de la un angajat al grădinii zoologice, care a intrat în contact cu patrupedele

Din câte se bănuiește, leii au fost infectați de unul dintre angajații grădinii zoologice din India. Țară grav afectată de pandemie în ultima perioadă, acolo unde virusului a suferit o mutație foarte agresivă. Pe măsură ce leii au început să prezinte simptome precum febră, oficialii grădinii zoologice au colectat probele și le-au trimis la CCMB, conform jurnaliștilor de la indianexpress.com.