Fermierul Marius, ucis de giganticul animal de companie. L-a rupt în bucăţi într-o clipă

Fermierul Marius, ucis de giganticul animal de companie. L-a rupt în bucăţi într-o clipă

Marius a crescut 20 de specii diferite de animale exotice la ferma sa din Africa de Sud rurală, inclusiv o girafă și un rinocer, dar dezvoltase o dragoste specială pentru Humphrey, pentru care chiar construise un lac special.

Fermierul Marius, ucis de giganticul animal de companie. Hipopotamul l-a rupt în bucăţi într-o clipă, într-un acces de furie. Marius Els avea o relaţie foarte strânsă cu rinocerul, dar se pare că a supraeevaluat instinctele uriaşului animal care ucide anual aproximativ 500 de oameni.

De altfel, rudele fermierului l-au avertizat să nu ignore riscurile, dar n-au avut cu cine să discute. Marius era convins că Hipphrey poate fi un animal de companie care să-i fie aproape aşa cum erau câinii şi pisicile fermei. S-a înşelat amarnic! Chiar dacă îl călărea şi înotau împreună, animalul l-a atacat sălbatic.

Corpul său rupt și mutilat a fost descoperit plutind într-un râu de pe terenul său din Africa de Sud. Humphrey a lansat un atac devastator şi l-a mușcat de mai multe ori pe stăpânul său. La 40 de ani, fermierul a plătit preţul suprem pentru încrederea orbească fiara de 1,2 tone.

Ne puteți urmări și pe Google News

Fermierul Marius, ucis de giganticul animal de companie

Els a spus adesea că are încredere în sufletul hipopotamului şi povestea cum îl hrăneşte cu mere şi cum îi spală dinții enormi, în ciuda avertismentelor din partea prietenilor și a familiei. Deşi susţinea că hipopotamul său iubit nu va face rău nimănui, animalul l-a ucis chiar pe cel care îl salvase din calea unei inundaţii. Fermierul le spune apropiaţilor că hipopotamul de șase ani era „ca un fiu” pentru el și animalul va veni fugind spre el când va fi chemat.

„Humphrey este ca un fiu pentru mine, este la fel ca un om. Există o relație între mine și Humphrey și asta nu înțeleg unii. Ei cred că poţi avea o relație doar cu câini, pisici și animale domestice. Dar eu am o relație cu cel mai periculos animal din Africa”, spune Marius.

Adesea subestimaţi, hipopotamii sunt de fapt foarte rapizi și foarte agresivi şi ucid anual mai mulţi oameni decât ucid leii, elefanții, leoparzii, rinocerii și bivolii. Marius a crescut 20 de specii diferite de animale exotice la ferma sa din Africa de Sud rurală, inclusiv o girafă și un rinocer, dar dezvoltase o dragoste specială pentru Humphrey, pentru care chiar construise un lac special.

Este un pic periculos, dar am încredere în el că nu va face rău nimănui

În mod bizar, el a susținut întotdeauna că știe riscurile: „Este un pic periculos, dar am încredere în el că nu va face rău nimănui. Pot înota cu el. Mă duc în apă. Îmi permite să mă urc pe spate și îl călăresc ca pe un cal. Înoată cu mine. Lui Marius îi plăcea să fie supranumit „îmblânzitorul de hipopotami”, cu toate că a recunoscut puterea neobișnuită a animalului său, dar și potențialul pericol: „Dacă decide să mă arunce de pe spate, atunci mă aruncă ca un cal.”

Înainte de atacul fatal, au existat semne de avertizare, dar Marius le-a ignorat. Humphrey a încercat să atace doi canotori îngroziți în timp ce coborau pe râul Vaal, situat lângă ferma sa de 400 de acri din provincia Free State. Un bărbat de 52 de ani și nepotul său de șapte ani au fost nevoiți să iasă din canoe și să urce pe un copac când au fost abordați de hipopotamul flămând. Au încercat să alunge animalul aplaudând și făcând un zgomot, dar Humphrey a refuzat să se miște și au rămas blocați ore întregi.

Hipopotamul şi-a ucis protectorul în apă

Proprietarul hipopotamului a reușit în cele din urmă să-l atragă cu un măr. Se pare că Louise, soția lui Marius, l-a rugat să-i dea spațiu lui Humphrey, dar el nu a ascultat. În noiembrie 2011, temerile acesteia au fost confirmate. Corpul mutilat al lui Marius a fost găsit într-un râu care traversa ferma sa.

Purtătorul de cuvânt al serviciului de ambulanță, Jeffrey Wicks, a declarat: „Paramedicii au răspuns la fața locului pentru a descoperi că bărbatul fusese mușcat de mai multe ori de animal.”

Conform dailystar.co.uk, Marius era maior în armată.