Evenimentul Zilei > Actualitate > Doi tigri au scăpat de la o grădină zoologică. Un angajat și-a pierdut viața
Doi tigri au scăpat de la o grădină zoologică. Un angajat și-a pierdut viața

Doi tigri au scăpat de la o grădină zoologică. Un angajat și-a pierdut viața

Doi tigri au scăpat de la o grădină zoologică situată în Kalimantanul de Vest, Indonezia. Un angajat și-a pierdut viața.

Doi tigri au scăpat de la o grădină zoologică situată în provincia Kalimantanul de Vest, Indonezia, una dintre feline omorând un angajat care a încercat să le oprească, informează agenţia DPA care citează relatări publicate sâmbătă de media locale.

Cele două exemplare de tigru alb au reuşit să scape vineri de la Zinka Zoo din districtul Singkawang după ce o alunecare de teren declanşată de inundaţiile provocate de ploile torenţiale le-a deteriorat incinta, potrivit unui reprezentant al grădinii zoologice, Elka Surya.

„Alunecarea de teren a creat o gaură mare în incinta tigrilor, ceea ce le-a permis să scape”, a spus Elka, citat de agenţia de ştiri Antara.

Doi tigri au scăpat de la o grădină zoologică din Indonezia. Un angajat și-a pierdut viața

Un angajat a încercat să oprească tigrii, însă a fost sfâşiat şi ucis, a precizat Elka.

Unul dintre tigri a fost împuşcat mortal sâmbătă dimineaţă, a relatat CNN Indonezia precizând că o echipă se află în căutarea celeilalte feline.

„Am folosit un tranchilizant, dar nu a funcţionat. L-am împuşcat pentru că ne-a fost teamă că se va îndrepta spre zone rezidenţiale”, a declarat postului citat directorul biroului local pentru conservare, Sadtata Noor Adirahmanta.

În urmă cu un an, o femeie în vârstă de 30 de ani a fost ucisă de tigri în provincia indoneziană Sumatra de Sud, au informat media locale.

Jurnaliștii au relatat că victima, identificată drept Sulistiawati, a fost atacată în apropierea unei băi publice din localitatea Padang Bindu, situată în districtul Muara Enim. Trupul ei a fost găsit dezmembrat, nu departe de clădire.

La momentul respectiv, directorul agenţiei pentru conservarea patrimoniului natural din Sumatra de Sud, Genman Suhefti Hasibuan, a declarat că a primit un raport de la angajaţii aflaţi pe teren în care se confirma atacul.

Mama victimei, Ratemi, a povestit presei locale că fiica sa a plecat dimineaţa pentru a merge la baia publică şi apoi pe plantaţia sa de durian, însă nu a revenit acasă. Ea a povestit că s-a temut că fiica ei a fost atacată de un tigru. „Fratele meu a venit de pe plantaţia de cafea şi ne-a spus că s-a întâlnit cu un tigru, care avea circa doi metri lungime”, a declarat ea.

Sursa: Agerpres