Cutremur de 6,2 în Indonezia. 34 de oameni au murit

Cutremur de 6,2 în Indonezia. 34 de oameni au murit

Cutremur în Indonezia. Acesta s-a produs pe timpul nopții și reprezintă o adevărată tragedie. Seismul cu magnitudinea 6,2 a provocat rănirea a câteva sute de persoane, iar 34 de oameni și-au pierdut viața. Evenimentul a declanşat panică printre locuitorii din vestul Insulei Sulawesi. În 2018 au trecut printr-un alt dezastru major.

Cutremur major în Indonezia, care s-a soldat cu pagube inestimabile. Cel puţin 34 de persoane şi-au pierdut viaţa și alte câteva sute au fost rănite în urma unui cutremur cu magnitudinea 6,2 produs în insula indoneziană Sulawesi.

Echipele de salvatori caută printre ruinele mai multor clădiri prăbuşite, printre care şi un spital, în speranţa găsirii unor supravieţuitori, reltează AFP, citată de Agerpres.

„Potrivit celor mai recente informaţii, sunt 26 de morţi, toţi în oraşul Mamuju. Bilanţul ar putea creşte, multe cadavre sunt îngropate sub dărâmături”, a spus Ali Rahman, şeful agenţiei locale pentru gestionarea catastrofelor.

Ne puteți urmări și pe Google News

Cutremur în Indonezia. Mamuju, orașul cel mai afectat

Alte opt au murit în Majene, o altă localitate din regiunea Mamuju, a indicat un alt responsabil local al agenţiei.

La Mamuju, oraşul cel mai afectat din regiune, salvatorii căutau mai mulţi de zece pacienţi şi membri ai personalului medical daţi dispăruţi după prăbuşirea clădirii unui spital.

„Spitalul este distrus. S-a prăbuşit. Sunt pacienţi şi angajaţi ai spitalului prinşi sub dărâmături, iar noi încercăm să-i evacuăm”, a spus Arianto, un responsabil al operaţiunilor de salvate din Mamuju.

Acesta a estimat numărul persoanelor prinse sub dărâmături între 10 şi 20, fără să poată confirma dacă mai erau în viaţă.

Pagubele nu sunt cunoscute momentan

Amploarea pagubelor în capitala provinciei cu circa 110.000 de locuitori nu este cunoscută până în acest moment.

Seismul cu magnitudinea 6,2, potrivit Institutului american de geofizică (USGS), s-a produs vineri. La ora locală 02:18 (18:18 GMT, joi). Epicentrul seismului a fost localizat la 36 de kilometri sud de Mamuju, la o adâncime relativ mică, de 18 kilometri, a precizat USGS.

În înregistrările video din regiune, apar locuitori care încearcă să părăsească localitatea. Atât pe motocicletă, cât și în maşină, trecând pe lângă acoperişuri prăbuşite şi clădiri avariate.

„Drumurile sunt avariate şi mai multe clădiri s-au prăbuşit”, a spus Hendra, un bărbat de 28 de ani, care locuieşte la Mamuju.

„Cutremurul a fost foarte puternic. M-am trezit şi am fugit împreună cu soţia mea'”, a adăugat el.

Se anunță noi seisme în Indonezia

Agenţia de meteorologie şi de geofizică a avertizat asupra posibilităţii unor noi seisme. Instituția a cerut rezidenţilor să evite regiunile de ţărm din cauza riscului producerii unui tsunami.

„Replicile ar putea fi la fel de puternice sau mai puternice ca în această dimineaţă”, a precizat Dwikorita Karnawati, directoarea agenţiei

Joi, un alt seism cu magnitudinea 5,8 s-a produs în regiune, fără să producă pagube materiale semnificative.

În 2018, un cutremur cu magnitudinea de 7,5, urmat de un tsunami pe insula Sulawesi, a făcut peste 4.300 de morţi şi dispăruţi.

Arhipelagul indonezian se află pe Cercul de foc al Pacificului, o zonă cu o puternică activitate seismică.