Evenimentul Zilei > Justitie > Alex Bodi și complicii, trimiși în judecată. Ce acuzații le aduc procurorii DIICOT
Alex Bodi și complicii, trimiși în judecată. Ce acuzații le aduc procurorii DIICOT

Alex Bodi și complicii, trimiși în judecată. Ce acuzații le aduc procurorii DIICOT

Procurorii DIICOT Craiova au anunțat trimiterea în judecată a grupului de 30 de persoane arestate toamna trecută pentru multiple infracțiuni. Din grupare fac parte fostul soț al Biancăi Drăgușanu, dar și nașul controversatului om de afaceri.

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Craiova au dispus trimiterea în judecată a unui număr de 30 de inculpați. Surse judiciare au confirmat, pentru EVZ, că, printre cei trimiși în judecată de procurorii DIICOT se numără Alex Bodi și nașul său.

Infracțiunile enunțate de DIICOT într-un comunicat de presă sunt „constituire a unui grup infracțional organizat, trafic de persoane, proxenetism, șantaj, sustragere de sub sechestru, trafic de minori, deținere de droguri de risc, fără drept, pentru consum propriu, spălarea banilor și mărturie mincinoasă”.

Procurorii au cerut arestul preventiv al lui Bodi

Procurorii atrag atenția că gruparea specializată în traficul de persoane și proxenetism „este condusă de un membru marcant al lumii interlope (în cauză (unul dintre locotenenții persoanei mai sus menționate (n.r.- Alex Bodi). În timp ce se afla deținut într-un penitenciar, în perioada 2008-2011, împreună cu alți 3 deținuți au folosit rețelele sociale în scopul recrutării unor tinere care practicau prostituția și, inducându-le în eroare, fie cu promisiunea unui viitor comun (metoda loverboy), fie cu identificarea unui loc de muncă avantajos, respectiv profitând de starea lor de vulnerabilitate (situație materială precară, naivitate, lipsă de educație – factori determinanți pentru respectivele tinere în alegerea practicării prostituției), le-au convins să se prostitueze în beneficiul lor.

Astfel, sub coordonarea liderului, căruia membrii grupării i se adresau cu apelativul „naşu”, s-au pus bazele unei grupări infracţionale specializată, în principal, în traficul de persoane, trafic de minori şi proxenetism, în secundar în şantaj (consecinţă a plăţii unor taxe de protecţie)”. Nașul la care se face referire este Adrian Tâmplaru, nașul lui Alex Bodi.

Prin rechizitoriu, față de un inculpat, s-a solicitat instanței schimbarea măsurii arestului la domiciliu cu cea a arestului preventiv. Totodată, prin același rechizitoriu, față de același inculpat, s-a dispus trimiterea în judecată și pentru săvârșirea infracțiunii de sustragere de sub sechestru”, mai precizează comunicatul DIICOT Craiova referitor la Alex Bodi.

Șantajul proxeneților la adresa tinerelor racolate era crunt

Procurorii DIICOT arată că după ce au ieşit din penitenciar, membrii grupării infracţionale au continuat să recruteze şi alte victime, le-au transportat, adăpostit în locaţii din state occidentale (Germania, Spania, Italia, Marea Britanie, Elveţia) şi le-au constrâns să practice prostituția în favoarea lor, în diverse cluburi de profil.

La gruparea infracţională au aderat, în timp, şi alţi membri. O parte recrutau victimele și le transportau pe teritoriul Germaniei. Alți membri identificau localuri unde urmau a fi duse victimele şi purtau „negocieri” cu reprezentanții acestora. Victimele care refuzau să practice prostituţia erau sechestrate şi supuse unor violenţe crunte.

Procurorii DIICOT Craiova atrag atenția că victimele erau permanent controlate și supravegheate. Inculpaţii le reţineau actele de identitate. De asemenea, au fost situaţii în care inculpaţii invocau aşa-zise „contracte pe viaţă”. Unele fete racolate au fost vândute altor traficanţi, în scopul exploatării. Au fost şi situaţii în care proxeneții au solicitat diferite bani, practice obligând indirect tinerele racolate să continue activitatea de prostituție în beneficiul lor.

Dosarul a fost înaintat spre soluționare Tribunalului Dolj. „În cadrul audierilor, persoanele vătămate au beneficiat de consiliere psihologică, precum și de toate drepturile și măsurile de protecție prevăzute de Codul de Procedură Penală.
Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile şi garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție”, se mai arată în comunicatul DIICOT Craiova.

Gruparea lui Bodi a fost arestată pe 11 noiembrie 2020

Pe 11 noiembie 2020, Alex Bodi a fost arestat preventiv într-un dosar de constituire a unui grup infracțional organizat, trafic de persoane și șantaj, alături de nașul lui, Adrian Tâmplaru și de alte persoane.

„La data de 11.11.2020, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Craiova împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul BCCO Craiova au efectuat un număr de 23 de percheziții domiciliare, pe raza județelor Ilfov, Brașov, Dolj, Gorj, Giurgiu, Olt, Sibiu și Vâlcea într-o cauză vizând destructurarea unui grup infracțional organizat specializat în săvârșirea infracțiunilor de trafic de persoane și proxenetism”, se arăta atunci în comunicatul emis de cei de la DIICOT.