Evenimentul ZileiSocialAlertă maximă! O nouă tulpină Covid de la nurcă, descoperită la oameni

Alertă maximă! O nouă tulpină Covid de la nurcă, descoperită la oameni

Alertă maximă! O nouă tulpină Covid de la nurcă, descoperită la oameni
O nouă tulpină Covid transmisă de la nurcă la oameni ar avea consecințe „grave” dacă s-ar răspândi, deoarece s-ar putea să nu răspundă la un posibil vaccin, a spus astăzi Matt Hancock.
Secretarul pentru sănătate a declarat parlamentarilor în această după-amiază că miniștrii au acționat „rapid” pentru a încerca să contracareze eventualele cazuri din Danemarca care ajung în Marea Britanie.

Oamenii de știință danezi sunt îngrijorați: tulpina de la nurcă a fost găsită la 12 persoane.

Călătoria în Danemarca este interzisă și oricine se întoarce trebuie să se izoleze timp de două săptămâni, după ce s-a constatat că o tulpină de virus a trecut de la nurci la oameni.  Persoanele care se află în spital și s-au întors recent din țară trebuie, de asemenea, să fie tratate izolat.

Hancock a avertizat astăzi că noua tulpină „nu a răspuns pe deplin la anticorpii Covid-19” și, prin urmare, ar putea avea efecte groaznice asupra unui viitor vaccin.

El a spus în Camera Comunelor: „Deși șansa ca această nouă tulpină să fie răspândită este redusă, consecințele în cazul în care s-ar întâmpla ar fi foarte grav. Știu că aceștia sunt pași serioși și înțeleg consecințele pentru oameni, dar cred că întreaga Cameră va înțelege de ce a trebuit să acționăm atât de repede și decisiv. Fără îndoială, vom face ceea ce trebuie făcut pentru a proteja această țară”, a declarat secretarul.

Marea Britanie a interzis intrarea în ţară a șoferilor de camioane, zborurilor și navelor care vin din Danemarca după ce a fost descoperit un focar la fermele cu nurci

Avioanele de pasageri și navele care sosesc din  Danemarca, precum și orice transport de marfă, nu li se va permite să acosteze în porturile engleze. Și transportatorilor care trec prin Danemarca li se va interzice, de asemenea, intrarea în Marea Britanie.

Aproximativ cinci tulpini noi de virus au fost găsite în Danemarca

Și deja,  alte cinci țări au raportat focare de coronavirus legate de nurcă  – SUA, Spania, Italia, Suedia și Olanda.

Ministrul danez al Sănătății, Magnus Heunicke, a declarat că aproximativ jumătate din cele 783 de cazuri umane raportate în nordul Danemarcei au fost legate de o tulpină de virus care a provenit din fermele de nurci.

Iar primul ministru al țării, Mette Frederiksen, a spus că acum se tem că noul virus mutant prezintă un „risc pentru eficacitatea” unui viitor vaccin. El a spus săptămâna trecută: Virusul mutant la nurci ar putea prezenta un risc ca vaccinurile viitoare să nu funcționeze așa cum ar trebui. 

În șapte municipalități din nord, activitățile sportive și culturale au fost suspendate, transportul public a fost oprit și frontierele regionale au fost închise. A fost comandat un mini-blocaj cu restaurante, școli și alte facilități închise.

Danemarca este cel mai mare exportator de blană de nurcă din lume și produce aproximativ 17 milioane de blănuri pe an. Guvernul danez a ordonat sacrificarea tuturor nurcilor sale crescute în 1.139 ferme de nurcă din țară, scrie thesun.


Accesează: